Recept: Zomerse tortellini salade met verse rode pesto

Als ik aan een zomerse picknick denk, denk ik aan pastasalade. Maar ik moet toegeven dat ik pasta salade’s zo lekker vind, dat ik ze ook regelmatig in de winter eet! Eén van mijn favorieten is deze tortelli salade met verse rode pest. Heerlijk zomers én hij staat ook nog eens binnen een half uur op tafel. Zelfs als je zelf de pesto maakt.

Recept: Zomerse tortellini salade met verse rode pesto

Ingrediënten

Pesto

  • 75 gram zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 50 gram pecorino kaas, geraspt
  • 25 gram cashewnoten
  • 20 gram basilicum
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 4 eetlepels olie uit de pot zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • zout en peper

Salade

  • 800 gram verse tortellini met kaasvulling
  • 500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 10 gram zwarte olijven, zonder pit

Bereiden 

1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Laat hem tien minuten afkoelen in koud water en giet af.

2. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of mix ze met een staafmixer. Voeg peper en zout naar smaak toe.

3. Giet de tortellini in een grote kom. Roer de pesto hier doorheen. Voeg tot slot de kerstomaatjes, mozzarella en olijven toe. Roer goed door.

4. Serveer de salade eventueel met nog wat extra verse basilicum.

Smullen maar!

Video instructies

Liever een video tutorial bekijken? Dat doe je hier!

https://www.youtube.com/watch?v=7TyUunuNcZU


Reageer ook