Damespraatjes Damespraatjes

Voormalig chef koninklijke familie onthult Diana’s favoriete maaltijd (en het lijkt ons heerlijk!)

Zitten jullie ook helemaal in The Crown van Netflix? Ik heb alle afleveringen van seizoen vier in twee dagen tijd bekeken en ben volledig geobsedeerd met alles omtrent het Britse koninklijk huis. Heerlijk! In The Crown zie je hoe prinses Diana worstelt met boulimia en dat is verschrikkelijk om te zien. Maar wist je dat ze de ziekte overwon en zich daarna enorm op haar gezondheid richtte? Ze ging meerdere keren per week naar de sportschool en was dol op gezond eten. Haar voormalig chef onthult wat haar favoriete maaltje was! 

Meerdere keren per week

Wat zou jij voor je laten maken als er iedere dag door een chefkok voor jou werd gekookt? Ik zou kiezen voor een afwisseling tussen frisse salades, visgerechten met mooie sauzen en veel Italiaanse klassiekers. Diana was vooral dol op groentegerechten en liet maar weinig vlees bereiden. “Haar favoriete gerecht waren gevulde paprika’s. Deze maakte ik soms wel meerdere keren per week voor haar”, vertelt Darren McGrady tegen Delish.

diana's favoriete maaltijd

Afwijken van menu

Normaal gesproken werken ze in het paleis met wekelijkse menu’s. “Diana week daar eigenlijk altijd vanaf. Als we de menu’s niet verplicht hadden moeten opstellen, hadden we ze net zo goed achterwege kunnen laten. Zij hield zich er nooit aan en vroeg altijd om andere gerechten”, zegt de voormalig koninklijk chef.

Erg lekker

Darren McGrady vulde de paprika’s met veel groenten en een koolhydraat, zoals bijvoorbeeld rijst. Hier maakte hij een verse gerookte paprikasaus bij, die hij zowel in de paprika als naast het gerecht serveerde. Tot slot gebruikte hij graag wat kaas voor wat extra smaak en smeuïgheid. Jummie, wij snappen wel waarom Diana dit een heerlijk gerecht vond!

Zelf maken

Benieuwd naar het hele interview met Darren McGrady en wil je zien hoe je de gevulde paprika’s van Diana maakt? Bekijk dan deze video!

Reageer ook