Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Super luchtige Japanse soufflé pannenkoeken

Als de wereld het weer toelaat wil ik heel graag een keer naar Japan op vakantie. Natuur, kunst, indrukwekkende steden én geweldig eten: Japan heeft het allemaal. Ook de nieuwste trend die rondgaat op het internet wil ik daar proberen: Super luchtige Japanse soufflé pannenkoeken. Aangezien een trip naar het Oosten er voorlopig niet inzit, maak ik ze zelf. Hoe doe je dat?

Recept: Super luchtige Japanse soufflé pannenkoeken

Ingrediënten (4 pannenkoeken)

  • 3 eieren, gescheiden
  • 2 eetlepels volle melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 45 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • Zonnebloemolie
  • Toppings, zoals vers fruit, chocoladesaus of stroop

Probeer ook: Pittige Tom Kha Kai soep

Bereiden

1. Neem twee kommen. Doe in de ene kom het eigeel en in de andere kom het eiwit.

2. Voeg het vanille extract en de melk toe aan het eigeel en mix dit. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit toe aan het eigeel. Mix dit totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

3. Neem de bak met het eiwit en voeg 1/3e van de suiker toe. Gebruik een mixer om het eiwit tot merengue te mixen. Voeg tijdens het mixen in twee keer de overige suiker toe. Ga door totdat je een mooie, luchtige en stijve merengue hebt.

4. Gebruik een garde om heel voorzichtig het beslag door de merengue te verdelen. Breng de garde naar de bodem van de kom en haal hem voorzichtig omhoog. Voorkom kloppen en roeren, hierdoor verliest de merengue zijn luchtige structuur.

5. Als het beslag en de merengue goed gemixt zijn, schep je het voorzichtig in een spuitzak. Neem een pan met dikke bodem en maak deze een beetje vet met de olie. Verhit op een laag vuur en spuit mooie, dikke pannenkoeken met een diameter van ongeveer 10 centimeter in de pan.

6. Laat ze 3 minuten bakken en keer ze heel voorzichtig om. Bak ook deze kant 3 minuten.

7. Serveer op een mooi bord, met toppings naar keuze!

Enjoy!

Recept: Super luchtige Japanse soufflé pannenkoeken

Video uitleg

Wil je zien hoe je deze super luchtige Japanse soufflé pannenkoeken gerecht maakt? Bekijk dan deze duidelijke video tutorial!

https://www.youtube.com/watch?v=bLM7SRjktCk

Reageer ook