Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die je herkent als jij een chaotische kok bent!

Ik had ooit een vriend die zó chaotisch was, dat het voor hem bijna onmogelijk was om op een normale manier een maaltijd te bereiden. Hoewel het vaak de nodige irritatie bij hem opleverde, lukte het hem altijd om er een gezellig etentje van te maken. En ach, dat de keuken een heus slagveld leek… Dat nam iedereen voor lief. Ben jij ook zo’n chaotische kok? Dan herken jij je zeker in deze vijf punten!

5 dingen die je herkent als jij een chaotische kok bent!

1. Je vergeet minimaal de helft van de boodschappen

Ja, je maakt een lijste. En toch lukt het je op de een of andere manier om de helft van de benodigde spullen te vergeten. Niet alleen vergeet je dingen in je boodschappenkar te leggen, ook bij de kassa gaan er spullen niet de tas in en bij het inruimen van de auto sneuvelt er standaard iets.

2. In de keuken weet je eigenlijk niet meer precies wat je wilde maken

In de ene hand heb je een tomaat, in de andere hand een bol mozzarella. Maar wat wilde je hier ook al weer mee… Gelukkig kan je snel het recept erbij pakken om erachter te komen dat het geen wat je wilde maken geen tomaat als mozzarella bevat. Stiekem kan je er best om lachen.

3. Eten op het plafond is meer regel dan uitzondering

Ken je het trucje waarbij je spaghetti tegen het plafond gooit om te zien of het gaar is? Bij jou gaat al het eten richting het plafond. Niet om te controleren of het al eetbaar is, maar zonder enige aanleiding. Het plafond van de keuken witten staat dan ook zeker jaarlijks op je klusjeslijst.

pexels-photo-1030865

4. Borden opmaken? Pannen op tafel!

Gelletje hier, mousje daar… Je hebt het heus een keer geprobeerd, maar een bord opmaken is gewoon niks voor jou. Pannen op tafel, iedereen opscheppen en eten maar. Wist je dat ook daar een chique naam voor is? Bij een ‘service à la française’ komt alles tegelijk op tafel en pakken de gasten zelf wat ze lekker vinden. En ach, het komt toch kapot in je maag!

5. Je kunt improviseren als de beste

Chaotisch zijn lijkt misschien vervelend, maar jij weet dat het helemaal geen kwaad kan. Sterker nog: jij kan improviseren als de beste! Je ontvangt dan ook niet zelden berichtjes van (goed-georganiseerde) vriendinnen die totaal in paniek raken wanneer ze één ingrediënt missen. Bij jou zijn ze dan aan het juiste adres, want zelfs zonder vlees weet jij nog de perfecte biefstuk te pakken. Ieder z’n kwaliteit 🙂

In welke punten herken jij je? En welke juist niet? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook