Damespraatjes Damespraatjes

Met deze gouden woonaccessoires breng je warmte en gezelligheid in je keuken

Onze keuken is het hart van ons huis. Het is de plek waar ik ’s ochtends snel een paar boterhammen voor de kinderen smeer, maar ook de plek waar we na een lange werkweek samen aan het kookeiland hangen. Het is de plek waar we koken voor onze dierbare vrienden, samenkomen met familie en de leukste toekomstplannen smeden. Ik denk dat ik voor meer van jullie spreek als ik zeg dat de keuken de fijnste plek van het huis is. De vraag is natuurlijk altijd: hoe maken we deze heerlijke plek nóg lekkerder? 

Warme uitstraling

Hoewel de keuken een plek van warmte is, heeft de keuken an sich vaak niet bepaald een warme uitstraling. Veel mensen hebben een witte, zwarte of grijze keuken en hoewel dit heel stijlvol is, zijn dit nou niet bepaald kleuren die warmte uitstralen. Gelukkig kan je daar door middel van woonaccessoires heel veel makkelijk verandering in brengen.

Gouden accessoires

Om een ruimte warmte te geven, kiezen wij graag voor aardse kleuren en warme tinten. Denk er bijvoorbeeld eens over om de muren van je keuken een mooie beige- of bruinkleur te geven. Dit combineert vervolgens geweldig met rode, oranje, groene en gouden accessoires. Van vazen tot schalen en van spiegels tot windlichten: zelf zijn wij helemaal weg van alles wat goud is.

Mooi ensemble

Op ons kookeiland hebben wij nu een mooi ensemble staan. Ik koos voor een gouden vaas met vrolijke rode bessentakken. Daarnaast staat een gouden plateau met beige kaarsen en een stolp met een gouden vogeltje erin. Het geheel hebben we gecombineerd met een antieke Chinese vaas, met rode en gouden accenten. Ons kookeiland heeft een marmeren keukenblad en zwarte kastjes; de warme gouden en rode kleuren maken het een warme plek.

Jazzy playlist

Zeker nu richting de winter is het heerlijk om het thuis extra gezellig te maken. We zitten weer lekker veel binnen en dan kun je het maar beter zo fijn mogelijk maken. Ik kijk al weer zo uit naar lange avonden met vrienden aan ons kookeiland. Kaarsen aan en op de achtergrond een jazzy playlist. Laat die donkere dagen maar komen!

Praat mee

Hoe zorg jij ervoor dat jouw keuken een warme uitstraling krijgt? En lijken deze gouden accessoires jou ook heel mooi in de keuken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd erg gezellig 🙂

Reageer ook