Damespraatjes Damespraatjes

Koken met goede bacteriën is hip! En schoonmaken met bacteriën nu ook

Als het aankomt op koken dan willen we dit natuurlijk allemaal op een zo gezond mogelijke en veilige manier doen. Dit betekent doorgaans dat we moeten werken met verschillende kleuren snijplanken, dat alles goed afgedroogd in de kast wordt gezet, maar ook dat je bijvoorbeeld kip goed doorbakken op je bord belandt, om een salmonellabesmetting te voorkomen. Ook het goed schoonmaken van de materialen waar je mee werkt en het oppervlak waar je dit op doet (bijvoorbeeld het aanrecht) dienen goed schoon te zijn om op de juiste manier te kunnen werken. Alle bacteriën moeten wijken, toch? Nou, nee, dit is nou juist de fout die mensen maken. Koken met goede bacteriën is hip! En schoonmaken met bacteriën nu ook!

Verstoorde balans met natuurlijke microben

De ‘echte chef’ (lees: degene die thuis allemaal heerlijke nieuwe gerechtjes op tafel zet, zoals onze Mara), laat poetsen in de keuken en het koken vaak hand in hand gaan. Uitroeien die handel! Maar dit is dus eigenlijk niet zoals het zou moeten. Er zijn namelijk ook genoeg bacteriën die een positief effect hebben op onze gezondheid, ook als het aankomt op het schoonhouden van ons huis. Het overmatig gebruik van reguliere schoonmaakmiddelen (welke vaak vol zitten met giftige chemicaliën om bacteriën uit te roeien) zorgt voor een verstoring van onze natuurlijke balans met microben. Dit kan zorgen voor gezondheidsproblemen.

Wetenschappelijk onderzoek en moeder natuur hand in hand

Schoonmaakpionier YOKUU heeft wetenschappelijk onderzoek en moeder natuur nader tot elkaar gebracht. Er zijn namelijk maar liefst 15 miljard goede bacteriën die je kunnen helpen om je huis goed schoon te houden en daardoor gezond(er) te kunnen leven. En al deze bacteriën komen gewoon uit het bos! Hier zijn namelijk miljarden soorten bacteriën aanwezig die op een natuurlijke manier organisch afval uit de weg ruimen. YOKUU is afgeleid van het Japanse woord ‘shinrin-yoku’ wat ‘bosbaden’ betekent. Dit laatste is een therapie waardoor mensen een heilzame werking ervaren, in de bossen.

Jarenlang onderzoek deed men ontdekken dat verschillende soorten natuurlijke bacteriën zijn die goed zijn voor onze gezondheid, het immuunsysteem én het reinigen van ons huis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YOKUU 🌿 (@yokuu.eu)

Kwaad met kwaad bestrijden

Oprichter en bio-ingenieur Joris Jansen begreep dat uit onderzoek van de WHO is gebleken dat er in de afgelopen 20 jaar maar liefst een stijging van 400% is geweest als het gaat om allergieën en immuunstoornissen. Daarnaast heeft maar liefst 30% van de schoonmaakhulpen last van gezondheidsproblemen. Daar moet verandering in komen en YOKUU heeft hier al een goede start in gemaakt: kwaad met kwaad bestrijden, of beter gezegd met ‘goed’ bestrijden. De vijf geselecteerde bacteriestammen fungeren als microscopische schoonmakers welke vuil afbreken.  Hierdoor worden niet alle microben in huis gedood, maar er wordt plaats gemaakt voor het onderhouden van een gezonde microflora.

Vriendelijk voor mens en dier

Alle producten van YOKUU zijn vegan, kind- en diervriendelijk. Er zitten geen microplastics in en ook andere chemicaliën vind je er niet in terug. Alles is dus opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn alle verpakkingen gemaakt van 100% papier en zijn de navulbare flessen van hoogwaardig plastic voor een langere gebruiksduur.

Tot wel 8 weken bacterievriendelijk

De probiotische schoonmaakmiddelen van YOKUU zorgen ervoor dat er tot wel zeven dagen vet, viezigheid en nare geurtjes worden afgebroken. De producten bestaan uit poeder, tabletten of parels, welke in navulbare sprayflacons worden gevuld met water. Met één parel kun je tot wel 8 weken je huis bacterievriendelijk maken.

Alle producten van YOKUU zijn verkrijgbaar bij geselecteerde vestigingen van Ekoplaza en online via https://www.yokuu.be.

reinigen met bacterien

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto:  Ron Lach via Pexels

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met YOKUU

Reageer ook