Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een hoekkeuken zo prettig werkt!

Als eet- en drinkverslaafde heb ik heel wat gekke dromen en fantasieën. Ik kan ’s nachts wakker worden en zin hebben in warme camembert of na een lange werkweek huilen van geluk bij het drinken van mijn eerste slok wijn. Is dat problematisch? Wellicht. Maakt het mij gelukkig? Zonder twijfel! Voor mij is onze keuken dan ook de belangrijkste plek in huis. Maar hoe kies je zo’n keuken? Van witte keukens tot zwarte keukens en van keukeneilanden tot hoekkeukens. Wanneer kies je wat? Vandaag gaan we wat dieper in op de hoekkeuken en waarom deze zo prettig werkt. Lees mee!

Veel ruimte

Wil jij het liefste zo veel mogelijk keukenruimte, zonder daar veel plek in huis voor te moeten inleveren? Dan is een mooie hoekkeuken absoluut de beste optie! Doordat de keuken zich volledig langs de wand bevindt, ben je een minimale hoeveelheid kostbare meters kwijt. Ook is het prettig dat je boven een groot deel van het aanrecht met kasten kunt werken. Bij een vrijstaande keuken (bijvoorbeeld een keukeneiland) kan dit niet altijd en ben je vaker gebonden aan kasten onder het werkblad of een rij kasten langs de muur. Dat is natuurlijk prachtig als je een grote ruimte kunt vullen, maar als je meter-efficiënt moet denken zit dat anders.

hoekkeuken

Samen koken

Een groot voordeel van een hoekkeuken, is dat je makkelijk samen kunt koken, zónder dat je elkaar in de weg staat. Bij een recht keukenblad kan je elkaar nog weleens voor de voeten lopen, maar bij een hoekkeuken kan je allebei je eigen werkplek hebben. Hierdoor kan je gezellig samen koken, zonder elke keer tegen elkaar aan te botsen. Zelf vind ik het altijd heel gezellig om samen met mijn man te koken. Doordeweeks heeft hij hier meestal geen tijd voor, maar in het weekend neemt hij het er flink van. Na een bezoekje aan de groenteman, wijnboer en slager of viswinkel kan hij helemaal los gaan. Het resultaat mag er absoluut wezen, maar een troep maakt hij wel… Na een kooksessie van mijn man lijkt de keuken op een slagveld waar overal stukjes eten, gebruikte messen en vieze bakjes te vinden zijn. Gelukkig hebben wij een grote keuken en kan ik altijd een ‘veilig’ plekje voor mezelf inrichten aan het werkblad. Zo kan hij zijn ding doen en ik het mijne. Zonder ooit gedoe te krijgen!

Gezellige sfeer

Voor mij gaat er niets boven een grote hoekkeuken, met een mega eettafel in het midden. Het is dé manier om de keuken en eetkamer bij elkaar te betrekken en naar mijn idee is er weinig gezelligers dan dat. Want waarom zou je de eettafel scheiden van de keuken, als iedereen gezellig samen zou kunnen zitten? Ik stel mezelf later vol in een woonkeuken waar mijn puber kinderen en al hun vrienden gezellig zitten te praten. Ward en ik bereiden ondertussen een waanzinnige maaltijd, en genieten van de enthousiaste gesprekken van de kids. Allemaal samen eten we aan de grote keukentafel en delen de gekste verhalen met elkaar. Een heel warm vooruitzicht waar ik gewoon heel erg blij van kan worden.

hoekkeuken

Combineren met kookeiland of bar

Hoekkeukens zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en stijlen. Of je nou voor een kleine landelijke hoekkeuken wilt gaan of voor een grote moderne hoekkeuken: er zijn zo veel prachtige opties. Echt zeker de moeite waard om verder in te duiken als jullie op zoek zijn naar een hoekkeuken. Steeds meer mensen zijn dol op de keukeneiland trend, maar wist je dat je ook een hoekkeuken met een kookeiland of een bar kunt combineren? Opties genoeg! Kijk bijvoorbeeld eens naar de bovenstaande keuken van de Nolte Flair / Ferro strak industriële hoekkeuken! Hoe gaaf om te zien!

Waar word jij blij van?

Ben jij ook zo enthousiast geworden en kan je niet wachten tot je weer een nieuwe keuken kunt shoppen? Ik ben weer helemaal geïnspireerd! Hoe zou jij willen dat jouw droomkeuken er uitziet? Houd je meer van modern of ga je voor een landelijke look? En word jij ook blij van een hoekkeuken of zou je eerder voor een ander model kiezen? Wij zijn heel erg benieuwd. Praat lekker met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig!

En benieuwd naar dat warme camembert-recept waar je mij voor wakker kunt maken? Ontdek hem hier!

Reageer ook