Damespraatjes Damespraatjes

Een kijkje in de keuken van Ria van de Action

Nee, een heuse keukenprinses kun je Ria van de Action Fanpage niet noemen. Haar man is vaker in de keuken te vinden. Stamppotjes, gezonde Hollandse prakjes, dat zijn zijn succesgerechten. “Hij heeft meer lol in koken dan ik”, vertelt Ria, “als ik kook dan komt er rijst met een prutje op tafel.” Onmisbaar in haar keuken, is de blender waarmee ze heerlijke, gezonde smoothies maakt. Damespraatjes neemt een kijkje in de keuken van Ria.

Natuurlijk heeft Ria een succesgerecht. Zo’n maaltijd waarbij man en kinderen hun bord aflikken.  Het is de kersenovenschotel. “Zo lekker joh”, likkebaardt Ria, “Ik bak eerst stukjes kipfilet, dan doe ik er wat kappertjes bij, een pot kersen crème fraiche en dan heel veel kerriepoeder. Intussen doe ik in een ovenschaal croissantdeeg, mik het prutje erop en bedek dat ook met dat deeg. Zakje geraspte kaas erover en hop de oven in.” Bij deze kersenovenschotel serveert Ria een bak frisse sla. Als Ria weinig tijd heeft, dan komt er patat op tafel. “Moet kunnen zo af en toe”, vindt Ria. Man en kinderen krijgen dagelijks wel een smoothie die bol staat van de vitamientjes.

Koekjespistool

Natuurlijk koopt Ria haar keukenbenodigdheden bij de Action, waar ook haar blender vandaan komt. We vroegen haar welke kookspulletjes ze daar tot grote tevredenheid koopt.

  1. De blender. In allerlei maten, dus ook kleintjes. Handig voor eenpersoonshuishoudens.
  2. Ria is vooral dol op de kleine bakblikken in de vorm van een hartje. “Die zijn erg leuk. Ik maak er vaak hartige taartjes mee. Zo heeft iedereen een leuk en lekker hart op zijn bord.
  3. De cake dispenser. “Gebruik ik altijd om pannenkoeken mee te bakken. Voorheen knoeide ik altijd met een pollepel, maar dat werd zo’n chaos in mijn keuken.”
  4. Het koekjespistool. “Te leuk toch dit ding? Zitten ook nog vormpjes bij.”
  5. Het servies. “Op dit servies ben ik verliefd. Ik zou haast mijn kopjes, borden en schaaltjes spontaan laten vallen voor dit servies. Hoewel scherven geluk brengen, gaat me dat net te ver. Maar mooi vind ik het zeker.”

ria action fanpage

Erwtensoep
Ria is een makkelijke eter. “Ik ben dol op eten, vooral op de gezelligheid. Ik houd ervan als mijn kinderen thuis zijn, of als vrienden komen eten. Dan maak ik het extra gezellig.” En is er iets dat je absoluut niet eet? Daar hoeft Ria niet over na te denken: erwtensoep. Ze gruwelt ervan. Vroeger moest ze haar bord erwtensoep leegeten, ook als de soep al was afgekoeld. “Bah. Mijn kinderen krijgen dus nooit erwtensoep voorgeschoteld.”

Volg jij ons al op Facebook? Zo blijf je dagelijks op de hoogte van de lekkerste recepten en de laatste kookpraatjes!

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook