Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Camembert fondue met honing en toast

Ik ben altijd al dol op kaasfondue geweest. Mijn moeder maakte vroeger altijd een hele lekkere Italiaanse kaasfondue en zelf maak ik regelmatig een authentieke Zwitserse fondue. Echt niks lekkerders dan dat! Maar, er zijn veel meer soorten kaasfondue te bedenken. Zo at ik hem in Los Angeles een keer met spinazie er doorheen. Ook heb ik er een keer een met verse truffel gegeten; onbeschrijfelijk lekker! 

Bij deze fondue maak je gebruik van een Franse camembert, een heerlijke zachte kaas die makkelijk smelt. Door hem te combineren met honing wordt hij echt onweerstaanbaar.

Recept: Camembert fondue met honing en toast

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 hele camembert, op kamer temperatuur
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 wit stokbrood, in plakjes
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels honing

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Maak met een mes een ruitpatroon in de camembert. Schep hier een eetlepel olijfolie overheen en plaats de camembert in een ovenschaal.

3. Zet de camembert voor 20 minuten in de oven.

4. Ga ondertussen verder met de toast. Zet een (grill)pan aan op de hoogste stand. Besmeer de broodjes aan beide kanten met wat roomboter en grill ze in de pan totdat ze goudbruin zijn.

5. Haal de camembert uit de oven en schep hier de honing overheen. Je kunt de toast heerlijk in de warme kaas dopen en dit opeten.

Enjoy!

Camembert fondue met honing en toast recept

Reageer ook