Damespraatjes Damespraatjes

Klaar met die rommelige kasten? Stel orde op zaken met mooie voorraadpotten!

Op het eerste gezicht lijkt onze keuken mega georganiseerd. Het grote keukeneiland is schoon, vrij van troep en voorzien van een vrolijk gekleurde bos bloemen. “Wauw, wat is het hier lekker opgeruimd en schoon!” zeggen dan ook veel mensen die bij ons over de vloer komen. Nou, ze moesten eens weten wat zich voor ellende achter de keukendeurtjes verschuilt… 

Open zakken snoep, half lege bakjes noten, tien verschillende soorten pasta’s, kapot gescheurde zakken muesli en nog veel meer ellende. In de kastjes is het alles behalve opgeruimd! Ik nam me al diverse keren voor om er iets aan te doen en dit weekend ben ik dan ook van plan om écht orde op zaken te stellen. Weg met de zooi en alles in mooie voorraadpotten.

Georganiseerd

Door levensmiddelen in een voorraadpot te bewaren, ziet je voorraadkast er meteen een stuk georganiseerder uit. En doordat eten in een voorraadpot er super leuk uitziet, kan je het ook nog eens op het aanrecht, op een plank of in een open kast bewaren. Hierdoor kan je jouw producten op veel meer plekken bewaren en er ook nog eens voor zorgen dat de keuken er georganiseerd uitziet.

Kim en Kanye

Wie sinds een paar jaar helemaal geen verpakkingen meer in hun keuken willen hebben staan, zijn Kanye West en Kim Kardashian-West. Zij besloten de keuken zonder zichtbare merken en labels in te richten en doen dan ook alles in mooie voorraadpotten. Wij zijn volledig ‘geinfluenced’ hierdoor en willen ook zo’n strakke voorraadkast.

81106_zestaw_5_pojemnik_w_do_przechowywania_podium_sky_joseph_joseph_9_

Wat stop je erin?

Wat zijn producten die zich goed lenen om in een voorraadpot bewaard te worden? Hierbij een mooi overzichtje!

  • Gedroogde pasta
  • Rijst
  • Gedroogde peulvruchten, zoals bonen, erwten en linzen
  • Noten
  • Gedroogde kruiden
  • Ontbijtgranen, zoals muesli, granola en havermout
  • Koffiebonen
  • Superfoods, zoals goji bessen en chia zaadjes
  • Gedroogd fruit, zoals abrikozen of mango
  • Snoep, zoals spekjes, zuurtjes of lolly’s

OXO_voorraadpot_4_3

Paar handige tips

Koop in een keer een mooie set uit één lijn voorraadpotten. Kies bijvoorbeeld 6 grote potten van ± 3 liter, 6 medium potten van ± 1,5 liter en 6 kleine potten van 0,5 liter. Zo weet je zeker dat je voldoende potten hebt én heb je voorlopig een set hebt die helemaal compleet is.

Een verzameling van heel veel verschillende soorten voorraadpotten kan ook heel leuk zijn! Door verschillende maten, designs en stijlen te kiezen, krijg je een speels effect wat prachtig staat in bijvoorbeeld een landelijk of boho/Ibiza interieur.

Plak onderop de pot een sticker waar je de houdbaarheidsdatum opschrijft. Heeft het geen duidelijke houdbaarheidsdatum en verwacht je het product niet snel op te maken? Schrijf er dan in ieder geval op wanneer je het in de pot hebt gestopt!

bbcKfnAa.jpeg

Praat mee

Kortom: voorraadpotten zijn super handig, ruimen enorm op en zijn helemaal hip. Waar wacht je nog op? Ik ben hele benieuwd of jij ook al dit soort potten gebruikt en wat je er dan zoal instopt. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

Reageer ook