Damespraatjes Damespraatjes

5 leuke en creatieve manieren om een taart te versieren

Of je nu een verjaardag viert, een feestje hebt om iets bijzonders te vieren, of dat je gaat trakteren op je werk, een mooi versierde taart maakt altijd indruk. Het versieren van een taart is overigens niet alleen leuke manier om je taart nóg mooier te maken, je kunt eventuele foutjes hier goed mee verbloemen. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken hoe je het beste een taart op een leuke manier kunt versieren, hieronder lees je 5 leuke en creatieve manieren.

Chocolade als decoratie

Chocolade is bij uitstek een goede en leuke manier om je taarten mee te versieren. Dit ingrediënt is perfect om op veel verschillende manieren te gebruiken als decoratie en is natuurlijk ook nog eens erg lekker! Gebruik chocolade decoratie bijvoorbeeld als een drip over je taart, maak figuurtjes met gesmolten chocolade in de stijl van je taart, of smeer gesmolten chocolade uit op een bakplaat, laat het opstijven en breek het in stukken. Deze stukken kun je vervolgens creatief op je taart plaatsen voor een stijlvolle uitstraling.

Maak gebruik van eetbare glitter en sprinkles

Wil je een kleurrijke en feestelijke taart maken, maak dan gebruik van eetbare glitter en sprinkles. Dit is ook nog eens een heel makkelijke manier om je taart mee op te fleuren. Tegenwoordig heb je sprinkles in alle denkbare kleuren en ook in veel verschillende vormen, van dieren tot aan lettertjes en cijfertjes. Door je taart te bestrooien met glitters of sprinkles, heb je in een handomdraai dé perfecte verjaardagstaart!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bak & Co (@bakenco.nl)

Gebruik verse of kunstbloemen

Verse bloemen of mooie kunstbloemen zijn ook een leuke en stijlvolle manier om een taart te versieren. Het toevoegen van bloemen aan een taart zijn perfect voor een bruiloft, babyshower of een ander stijlvol feestje. Zorg ervoor dat de bloemen die je gebruikt eetbaar of veilig zijn voor consumptie, of gebruik speciale bloemhouders om de bloemen op hun plaats te houden zonder dat ze in direct contact komen met de taart. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van mooie kunstbloemen en weet je zeker dat het veilig is.

Creatief met botercrème

Ben jij een iets meer ervaren thuisbakker, dan is een taart versieren met behulp van botercrème een super leuk idee. Botercrème kun je in alle denkbare kleuren maken door kleurstof toe te voegen en met een spuitzak kun je allerlei leuke vormen spuiten. Voordat je de botercrème aanbrengt op de taart is het een goede tip om eerst te oefenen op bijvoorbeeld een stukje bakpapier. Zodra je het in je vingers hebt, kun je je creativiteit loslaten op je taart. Met een spuitzak en verschillende spuitmondjes kun je rozen, schelpen, en andere vormen creëren die je taart een professionele uitstraling geven. Wil je een extra feestelijk effect? Probeer dan om meerdere kleuren botercrème in één spuitzak te doen voor een mooi gemarmerd effect.

Voeg snoep, koekjes en chocola toe

Tot slot nog een laatste tip die erg makkelijk én lekker is: voeg verschillende soorten snoep, koekjes en stukken chocolade toe aan je taart. Leg bijvoorbeeld aan de bovenkant van de taart verschillende kleuren snoepjes voor een vrolijk en speels effect. Voeg mooie koekjes zoals macarons toe om een elegante uitstraling te creëren. Breek een reep chocolade in verschillende stukken en decoreer hiermee de taart voor een rijke en luxe afwerking.

Afbeelding: Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook