Damespraatjes Damespraatjes

Lekkere en originele shotjes voor tijdens een gezellige avond

Om shotjes te drinken hoef je echt niet naar de kroeg te gaan. Ook tijdens een gezellige avond met vrienden kun je namelijk dit soort drankjes serveren. Omdat we de tequila, Sambuca en Goldstrike inmiddels wel ‘gezien’ hebben, gingen we op zoek naar andere lekkere en originele shotjes voor tijdens een gezellige avond. Je kunt natuurlijk ook altijd gewone cocktails of mocktails schenken in leuke Tiki glazen.

Appeltaartje

Voor een Appeltaart-shotje heb je nodig een shotglaasje, 20 ml Apfelkorn, 10 ml Licor 43, slagroom en kaneel. Je hoeft geen taart meer te bakken om te kunnen genieten van deze heerlijke smaak. Klopt zelf slagroom op, of koop horeca-slagroom (wij vinden deze het allerlekkerste).

Apenkop

Ben je net als wij ook zo dol op de Apenkoppen? Je kunt deze smaak gemakkelijk namaken en drinken als een shotje. Je hebt hiervoor nodig een shotglaasje, Pisang Ambon en Dropshot. Vul de helft van het glaasje met Dropshot en aftoppen met Pisang Ambon. Cheers! Ohja. een zak Apenkoppen erbij is natuurlijk ook aan te raden.

Raketje

Het raketje! Voor dit shotje vul je een shotglaasje met 1/3 Bacardi Razz, 1/3 deel Cointreau en 1/3 deel Limoncello. De smaak van het bekende oer-Hollandse ijsje proef je meteen. Pak je cocktailshakers er maar bij als je een iets grotere variant wilt. Je kiest dan voor Bacardi Razz in combinatie met Fanta. 

Stuiterbal

Mix 20 ml Sambuca met 10 ml Blue Curaçao en stop het in een shotglaasje. De kunst van het drinken van een Stuiterbal is dat je hem niet meteen doorslikt. Houd het shotje even in je mond, schud met je hoofd en slik het daarna door. Je weet dan meteen waarom het de naam Stuiterbal heeft…(je bent meteen wakker).

Fireball

Een Fireball shotje is populair door de combinatie van goede whisky en kaneel. Met dit shotje komt er wel echt vuur aan te pas. Pak een vuurbestendig glaasje en schenk 15 ml Sambuca en 15 ml tequila in. Maak het af met een paar druppels tabasco. Besprenkel het glaasje met een beetje sambuca en steek het glas voorzichtig aan met een aansteker. Let op dat je er niet boven gaat hangen. Zeker niet met lang haar. Drink het shotje met een rietje als het is gedoofd. 

Fuego

Fuego betekent ‘vuur’ in het Spaans. Dit shotje is gemakkelijke te maken dan een fireball. Om dit shotje te maken gebruik je Bacardi Fuego en Tabasco. Schenk de Bacardi het in een shotglaasje en maak het af met een paar druppels tabasco.

B-52

Dit shotje bestaat uit 3 laagjes. Om deze goed te kunnen zien is het belangrijk om de verschillende drankjes goed op elkaar ‘te stapelen’. Hiervoor is het het handigste als je een lepel gebruiken. Je moet hiervoor 10 ml koffielikeur, 10 ml Bailey’s en 10 ml Grand Marnier gebruiken. Schenk allereerst de koffielikeur in het glaasje. Gebruik de achterkant van de lepel en zet tegen de binnenkant van het glas aan, net boven de laag koffielikeur. Schenk langzaam de Bailey’s over de lepel in het glas. Doe vervolgens hetzelfde met de Grand Marnier. Als de stappen op de juiste manier volgt dan heb je uiteindelijk de perfecte B-52.

Geniet, maar drink met mate

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Beeld:  Mikhail Nilov via Pexels

Reageer ook