Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de lekkerste holiday season koffierecepten!

Ooit rond de feestdagen in de Verenigde Staten geweest? Dan weet je ongetwijfeld wat voor heerlijke speciale seasonal koffies ze daar altijd maken. De ogenschijnlijk gekste combinaties komen voorbij, zoals een latte met pumpkin-spice smaak of een warme chocolade met pepermuntsmaak. En hoe gek ze op het menu misschien ook lijken, zo lekker zijn ze als je ze probeert!  

Beste koffie als basis

Een goed koffiedrankje (want je kunt het niet echt meer koffie noemen), begint met goede koffie. Zelfs als je koffiedrankje voor slechts een klein deel daadwerkelijk uit koffie bestaat, is het goed om tóch voor de beste koffie te gaan. Denk aan Italiaanse koffie of een andere kwaliteitskoffie waar jij blij van wordt. Een goede, krachtige koffie vormt de beste basis voor de rest van de drank. Benieuwd naar de spannendste manieren om er een échte seasonal koffie van te maken? Lees dan vooral verder.

Lees ook: Waarom Italiaanse koffie ‘Italiaanse koffie’ heet!

Pumpkin Spice Latte

De pumpkin spice late is toch wel echt dé klassieker als het om seasonal koffierecepten gaat! Je maakt hem met 250 milliliter warme volle melk, 1 eetlepel pompoenpuree, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel vanille extract, 1 theelepel pumpkin spice mix (of bijvoorbeeld speculaaskruiden), 125 milliliter espresso en slagroom.

Mix de warme melk, pompoenpuree en honing in een steelpan. Roer dit goed door. Voeg hier ook het vanille extract en de pumpkin spice kruiden aan toe en roer ook dit goed door. Schenk dit in een beker en top af met slagroom. Besprenkel eventueel met extra pumpkin spice kruiden.

Crème Brulée Latte

Oh my god, dit is lekker! De crème brulée latte is geen gezond drankje, maar lekker is hij zeker. Hiervoor heb je 250 milliliter warme volle melk nodig, 125 milliliter espresso, 2 eetlepels crème brulée siroop, 1 eetlepel suiker en slagroom nodig.

Mix de warme melk, espresso, crème brulée siroop en suiker in een steelpan. Warm dit op en mix dit goed. Giet de drank in een grote mok en top af met slagroom. Bestrooi eventueel met een beetje kaneel of een swirl van karamelsaus.

Praat mee

Allebei deze drankjes krijgen je gegarandeerd in een directe feestdagensfeer! Wat is jouw favoriete koffierecept? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook