Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Warme chocolademelk met Nutella

Warme chocolademelk is voor mij het ultieme winterdrankje. Zelf probeer ik het niet te vaak te drinken. Maar als ik op een super regenachtige dag helemaal doorweekt thuiskom? Dan gaat er niks boven een ouderwetse mok met warme choco. 

In de loop der jaren heb ik een aantal variaties op het standaard recept geprobeerd. Zo vind ik het heerlijk om een mespuntje chili-poeder aan mijn warme choco toe te voegen. Geeft het echt een kick! En ben ik écht onderkoeld? Dan giet ik er nog weleens een scheutje Kahlúa bij. Oh, wat is dat smullen.

Maar mijn absolute favoriet? Dat is toch wel warme chocolademelk met Nutella. Nutella op een boterham is al goddelijk, maar vloeibaar in een mok… Ongeëvenaard lekker!

Recept: Warme chocolademelk met Nutella

Ingrediënten (voor 1 mok)

  • 200 milliliter volle melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel Nutella
  • Suiker naar smaak

Bereiden

1. Neem een steelpannetje en verwarm op een medium vuur de melk. Zorg ervoor dat hij warm wordt, maar niet gaat koken.

2. Als de melk warm is, roer je hier het cacaopoeder en de Nutella doorheen. Gebruik je Nesquik (of een vergelijkbaar product), dan is er al suiker aan de warme choco toegevoegd. Bij gewoon cacaopoeder moet je dit zelf toevoegen. De Nutella maakt het natuurlijk al wat zoeter, maar ik vind het lekker om er zeker nog een eetlepel suiker aan toe te voegen. Maak hem zo zoet als jij zelf lekker vindt!

3. Giet de warme choco in een mooie mok. Je kan er eventueel nog slagroom, marshmellows of andere toppings aan toevoegen.

Geniet ervan!

Reageer ook