Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de lekkerste groentesappen die tóch zoet smaken

Als kind dronk ik elke dag sapjes uit pak. Heerlijk vond ik het en ik had geen idee dat het eigenlijk helemaal niet zo goed voor je is. Onopgemerkt kreeg ik veel suiker en maar weinig voedingsstoffen binnen tijdens het drinken van deze zoete en hoogbewerkte drankjes. Steeds meer mensen weten tegenwoordig dat de pakken sap uit de supermarkt alles behalve goed voor je zijn. Gelukkig is het niet zo dat je helemaal niet meer van sap kan en mag genieten! Want wil je wél genieten van sap, zónder een ongezonde keuze te maken? Kies dan voor groentesap! 

Lekkere groentesappen

Heb je weinig tijd? Dan kan je groentesappen gewoon bestellen, bijvoorbeeld bij HappyJuicy. Vind je het leuk om zelf de keuken in te duiken? Dan is het natuurlijk geweldig om de groentesappen zelf te maken. Wij delen hier een aantal recepten van gezonde groentesappen die wél lekker zoet smaken. Voor het maken van sap gebruik je in een slowjuicer. Deze perst de smaakvolle sappen uit het groente en fruit, zonder dat de vitaminen verloren gaan. Wil je ook de vezels van het fruit behouden? Kies dan voor een blender. Jouw sapje heet dan overigens geen sap meer, maar een smoothie 😉 Doe je lekker mee?

Wortel, appel en gember

Wortel is een heerlijke groente met een lichtzoete smaak. Niet alleen hebben wortels een prachtige smaak, ze zitten ook nog eens bomvol vitamine B, vitamine E en betacaroteen. Appel zorgt voor fris-zure tonen en gember geeft het geheel flink wat pit!

Biet, mango en citroen

Bieten hebben een aardse, lichtzoete smaak en zijn super geschikt voor het maken van sapjes. Door hem te combineren met het zoete van de mango en het zure van de citroen krijg je een heerlijke sap die ultiem in balans is.

Boerenkool, peer en munt

Boerenkool is een van de meest gezonde groentesoorten. Het is dan ook niet gek dat zelfs Beyoncé erbij zweert. Door hem samen met  peer en munt tot een sapje te verwerken, geniet je op een lekkere manier van de eindeloze gezondheidsvoordelen.

3-2-1 verhouding

Wij hebben expres geen hoeveelheden bij deze recept-ideeën gezet. Dit omdat iedereen zijn sapje op een andere manier zou drinken. Wel adviseren wij de 3-2-1 verhouding. Dus 3 delen groente, 2 delen zoet fruit en 1 deel intense smaakmaker. Zo krijg je een sapje dat volledig in balans is!

Praat mee

Zelf ben ik op alle drie deze sapjes dol. Door ze af te wisselen krijg ik elke keer weer andere belangrijke vitaminen en mineralen binnen. Welke van deze sapjes lijkt jou wel heel erg lekker? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Reageer ook