Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn hard seltzers en waarom zijn ze zo populair?

Je weet dat je ouder wordt, als ‘de jeugd’ ineens drankjes drinkt die jij niet kent. Iets wat nu heel populair is onder jongeren, zijn de hard seltzers. Ik kende het niet maar besloot me er in te verdiepen én het te proberen. Wat ik ervan vind lees je verderop in het aritkel. Benieuwd? Lees dan mee!

Wat is hard seltzer?

Hard seltzer is een alcoholische drank gemaakt van bruisend water, alcohol (vaak wodka) en een fruitsmaakje. Het alcoholpercentage is laag, meestal tussen de 4 en 6 procent.

Waarom is het zo populair?

Hard seltzer bevat bevat relatief weinig alcohol, geen suiker en is laag in koolhydraten. Het wordt gezien als een slank en licht alternatief voor wijn, bier en cocktails. Daarnaast zijn er onwijs veel smaakjes, waardoor er eigenlijk voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. Typische seltzer smaken zijn sinaasappel, mango, citroen, framboos en kers. De smaak is subtiel, niet zoet en wordt soms ook wel als een tikkie saai omschreven.

Welke merken hard seltzer worden in Nederland verkocht?

Inmiddels zijn er veel hard seltzers op de markt. Hierbij een overzicht van de bekendste merken:

  • Stëltz
  • White Claw
  • Gig
  • Viper
  • Smooj
  • Bonzu
  • Benditas
  • Silver Ocean

Zeker leuk om ze allemaal eens te proberen en te kijken welke jij het lekkerst vindt. Enne, dat hoeft niet in één keer 😉

Lekkere manieren om het te drinken

De meeste hard seltzers zijn subtiel van smaak. Sommige mensen omschrijven het zelfs als ‘saai’ of ‘waterig’. Persoonlijk vind ik het juist heel lekker dat het zo licht is. Zeker zomers! Wat ik thuis graag doe, is dat ik het serveer in een groot wijnglas met ijsklontjes en stukjes vers fruit. Zo krijgt het wat meer smaak en is de beleving toch heel anders dan wanneer je het direct uit het blik drinkt.

Zijn deze drankjes de toekomst?

Wij hebben natuurlijk geen glazen bol en we kunnen dus niet voorspellen wat de toekomst gaat brengen. Wel geloven wij dat hard seltzers passen bij de vraag naar alcoholische dranken met een lager alcoholpercentage en minder suiker en koolhydraten. Ik ben in ieder geval groot fan van hard seltzers. In een restaurant of tijdens de maaltijd zul je het mij niet zien drinken, maar lekker tijdens een borrel in de zon of zomers op het terras zeker wel.

Praat je lekker met ons mee?

Heb jij al een hard seltzer geprobeerd? Wat vond je ervan? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig 🙂

Geniet maar drink met mate

Afbeelding: Unsplash+

Reageer ook