Damespraatjes Damespraatjes

Keuken huren: wanneer dit een geweldige oplossing is!

Een keuken huren. Heb je daar wel eens iets over gehoord?  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen, om een er tijdelijk eentje op locatie te huren. Natuurlijk vertellen we je er graag meer over hoe het nou allemaal precies zit in dit artikel! Een keuken huren: wanneer dit een geweldige oplossing is!

Renovaties

Als je je eigen keuken aan het renoveren bent (of dit laat doen, want dat kan natuurlijk ook), dan kan het huren van een tijdelijke mini keuken op locatie je in staat stellen, om toch gewoon je maaltijden te blijven bereiden. Het is nou eenmaal erg vervelend als er geen enkele mogelijkheid bestaat om eventjes wat lekkers op tafel te kunnen zetten. Thuisbezorgd heb je na een langere periode ook wel uitgespeeld. Een lekker bordje stamppot gaat er bij iedereen echt wel in dan!

Evenementen en festivals

Voor grootschalige (en misschien wel wat kleinere) evenementen en festivals kan het huren van een mobiele keuken ook zeker van grote toegevoegde waarde zijn. Het stelt je namelijk in staat om ter plekke maaltijden te bereiden en te serveren, zonder afhankelijk te zijn van de keukencapaciteit op de locatie zelf. Ook voor cateraars die een grote(re) klus hebben is een keuken huren een interessante optie. Ze hoeven dan in ieder geval een hoop materiaal niet mee te nemen. Scheelt weer sjouwen!

Noodhulp

Vaak worden sporthallen ingericht om mensen op te vangen in een noodsituatie (brand, instorting e.d.), echter er is niet altijd voldoende capaciteit om iedereen te voorzien van een bordje eten. Dit ligt vaak niet aan de toevoer van de levensmiddelen, maar aan het ontbreken van de apparaten om het te kunnen bereiden.  Hulporganisaties kunnen als er een tijdelijke keuken wordt geïnstalleerd snel een operationele keuken opzetten, om maaltijden te bereiden en te verdelen aan getroffenen en hulpverleners. Op deze manier kan iedereen rustig zijn of haar werk doen, zonder dat er stress hoeft te ontstaan.

Kookworkshops of cursussen

Als je van plan bent om kookworkshops of -cursussen te gaan organiseren, dan kan het huren van een tijdelijke keuken op locatie een praktische oplossing zijn. Je hebt dan de benodigde  faciliteiten en apparatuur waarvan je gebruik kunt maken, zonder dat je een permanente keukenruimte hoeft in te richten (en dus een hoop geld moet investeren). Mocht je na een aantal keer toch besluiten verder te gaan, dan kun je altijd nog een investering doen, of op zoek gaan naar een andere ruimte waar alles al aanwezig is.

Extra capaciteit

Als een bestaande keuken onvoldoende capaciteit heeft om aan de vraag te voldoen, kan het huren van een tijdelijke keuken natuurlijk de oplossing zijn. Soms is er sprake van te weinig capaciteit, bijvoorbeeld tijdens piekmomenten, zoals de zomerperiode in de horeca, of tijdens speciale evenementen zoals een bruiloft, receptie of een jubileumfeest. Op deze momenten is het prettig als je dus de keus kunt maken om tijdelijk gebruik te maken van een extra keuken, waar je eventueel ook nog eens extra personeel in kunt laten werken.

Afbeelding: Conscious DesignUnsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook