Dit zijn de fijnste lekkernijen voor op Pakjesavond!
Voor zowel kinderen als volwassenen is pakjesavond één van de gezelligste avonden van het jaar. Gezellig samen de leukste Sinterklaasfilms kijken, cadeaus openmaken en heel veel lekker eten! En hoewel het ‘pakjes’ avond heet, moet ik eerlijk zeggen dat ik vooral het samenzijn heel fijn vindt. Die pakjes zijn absoluut bijzaak! Wat voor mij onlosmakelijk met dit heerlijk avondje is verbonden, is lekker eten. Benieuwd wat onze favoriete lekkernijen voor op pakjesavond zijn? Lees dan zeker met ons mee. Lekkere trek gegarandeerd!
Chocoladeletter
Oeh, voor mij staan chocoladeletters toch wel met stip op één. Ik ben dol op goede chocolade en daar mag je mij echt voor wakker maken. Neem ik één stukje chocolade? Dan moet de letter eigenlijk gewoon in één keer op, haha! Waar ik wel heel streng in ben, is dat de chocolade van uitmuntende kwaliteit moet zijn. Kwaliteit en kwantiteit dus 😉 Elk jaar zorg ik ervoor dat ik Sinterklaas chocolade bestellen op tijd doe; zo grijp ik nooit mis.
Dit bericht op Instagram bekijken
Chocolade truffels
Nog een absolute guilty pleasure, zijn voor mij chocoladetruffels. Truffels worden gemaakt van chocolade grenache en zijn gerold in cacao, nootjes of andere lekkernijen. Ik ben er altijd dol op en kan mezelf bijna niet beheersen als ze op tafel staan. Wist je dat er ook speciale Sinterklaas chocolade truffels bestaan? Té lekker toch?
Dit bericht op Instagram bekijken
Zelfgebakken speculaas
Zelfgebakken speculaas is heerlijk! Lekker om bij de koffie te serveren of me een beetje boter op een verse boterham. Zo maak je het:
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 125 gram boter (op kamertemperatuur)
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel melk
- Optioneel: amandelschaafsel voor decoratie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven) of 180°C (boven- en onderwarmte).
- Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom en voeg de speculaaskruiden en het zout toe. Roer alles goed door elkaar.
- In een andere kom, klop de boter en suiker samen tot een luchtige, romige massa.
- Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het boter-suikermengsel en meng tot een deeg ontstaat. Voeg ook de eetlepel melk toe om het deeg soepeler te maken.
- Kneed het deeg met je handen tot een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.
- Snijd de speculaasvormpjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ook amandelschaafsel bovenop de speculaasjes drukken voor extra decoratie.
- Bak de speculaasjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Haal de speculaasjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
En genieten maar!
Praat mee
Welke van deze lekkernijen wil jij serveren op pakjesavond? Ga je zelf iets bakken of Sinterklaas chocolade bestellen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.
Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!
Bovenste afbeelding: Wouter Supardi Salari via Unsplash