Damespraatjes Damespraatjes

Nick Toet presenteert Taarten van Babel: vanaf 7 januari op NPO Zapp

Nick Toet (10 april 1986) komt uit Den Haag, houdt van koken en bakken en is bekend van zijn YouTube-kanaal EtenmetNick. Hij heeft een koksopleiding afgerond en is zich daarna gaan richten op video-editing. De passie voor het koken bleef en dus besloot hij beide zaken te combineren. Nick houdt niet van ingewikkelde instructies en recepturen, maar van koken en bakken zoals het volgens hem hoort: op gevoel. Nick Toet presenteert Taarten van Babel: vanaf 7 januari op NPO Zapp

Over Taarten van Babel

Gepest worden, je moeder uitschelden, je vader in de gevangenis bezoeken, verliefd zijn, eenzaam zijn, of anders zijn. In het VPRO Jeugd-programma Taarten van Babel bespreken presentator Nick Toet en een kind het leven tijdens het versieren van een reusachtige taart.

Samen praten zonder schaamte

Nick Toet: ‘Ik heb heel veel zin om Taarten van Babel te gaan maken. Voor mij is het een van de beste kinderprogramma’s van de laatste twintig jaar. Het is belangrijk dat kinderen open gesprekken zien en voeren over lichte en zware onderwerpen. Samen praten zonder schaamte, terwijl we lekker bakken en snoep in onze bekkies douwen – dat zorgt voor impactvolle televisie. Ik neem het stokje van Siemon de Jong over, die het geweldig deed. Nu hij gestopt is, heb ik grote schoenen te vullen maar gelukkig heb ik maat 48. Met mijn Haagse flair hoop ik op hartverwarmende en echte gesprekken in het programma.’

Eerste brieven komen al binnen

Op dit moment komen de eerste brieven van kinderen die iemand willen verrassen al binnen. Deze worden allemaal goed doorgelezen en dan is het tijd om de deegroller door te geven. In Taarten van Babel draait het om een écht gesprek tussen een kind en de nieuwe bakker Nick Toet. Hij ís die no-nonsense gesprekspartner die net zo gemakkelijk over fondant als over gevoelens praat.

Taarten van Babel vanaf 7 januari, wekelijks, 17.30 uur, VPRO, NPO Zapp | Taarten van Babel is een coproductie van producent Kleine Storm en VPRO.

Afbeelding: Nick Toet © Imke Panhuijzen

Reageer ook