Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Zomerse gazpacho

Als kind kon ik niet begrijpen waarom mensen koude soep zouden willen eten. Soep eet je toch juist om op te warmen? Inmiddels weet ik beter en vind ik het heerlijk om zomers een mooie gazpacho te serveren. Het is een heerlijk lunchgerecht of een makkelijk voorgerecht. Dien de gazpacho op met wat vers brood, goede olijfolie en een koud glas Verdejo. Jummie!

Recept: Zomerse gazpacho

Ingrediënten (4 personen)

Gazpacho 

  • 1200 gram kerstomaatjes
  • Halve komkommer, in grove stukken
  • 1 puntpaprika, in grove stukken
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 4 lente uitjes, in grove stukken
  • 1 groene hete peper, in stukjes
  • 1 grote teen knoflook, in stukjes
  • Zout en peper
  • 30 milliliter water
  • 2 eetlepels avocado olie
  • 1 hand basilicumblaadjes

Garnering 

  • 12 kerstomaatjes, over de lengte gehalveerd
  • 1 komkommer rolletjes – maak lange dunne plakken (gebruik mandoline of kaasschaaf) en rol deze op
  • Verse basilicum
  • Cressjes
  • Pistache nootjes

Bereiden

Doe de kerstomaten in de blender. De blender zit nu helemaal vol. Mix ze op de hoogste stand, zodat het volume wat afneemt en je meer ruimte in de blender krijgt.

Voeg ook de komkommer, paprika, lente ui, groene hete peper, basilicum, knoflook en het water en citroensap toe. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.

Blend de soep op de hoogste stand van de blender, zodat je een gladde soep krijgt. Proef tussendoor steeds een beetje om te checken of de soep op smaak komt. Voeg eventueel wat extra zout en peper toe. Voeg ook de avocado olie toe.

Giet de gazpacho in een grote kan en zet hem minstens 30 minuten in de ijskast om op temperatuur te komen.

Haal de gazpacho uit de ijskast en verdeel hem over de borden. Garneer de soep met de tomaatjes, komkommer rolletjes, basilicum, cressjes en pistache nootjes. Doe dit vooral lekker naar smaak!

Besprenkel met wat avocado olie.

En genieten maar!

Video tutorial

Zien hoe je deze gazpacho maakt? Bekijk het hier!

Reageer ook