Recept: Bloemkool steak met pittige Salsa Verde

Ben je vanavond van plan om een avondje geen vlees te eten? Dan hebben wij een heel lekker receptje voor je: bloemkool steak met een pittige Salsa Verde. Bloemkool wordt al langer gebruikt als vervanger van de gewone biefstuk, maar we hadden nog nooit eerder een recept op Kookpraatjes. Het recept en de foto zijn afkomstig van Kitchen Sanctuary, een hele mooie en fijne foodblog waar ik graag inspiratie vandaan haal. We hebben het recept naar het Nederlands vertaald, dat kookt toch wat makkelijker! 

Ingrediënten

Bloemkool steak (2 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote bloemkool, snijd hier 2 dikke, platte plakken uit
  • Snuf zout en peper
  • 120 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

Salsa Verde

  • 100 gram verse koriander
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 5 lente uitjes, fijngehakt
  • 1 jalapeño, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepels sojasaus
  • sap van 1/2 limoen
  • Snuf zout en peper

Bereiden

1. Maak de Salsa Verde. Doe alle ingrediënten in de mixer of keukenmachine en laat deze alles mixen. Schep in een bakje en zet even opzij.

2. Ga verder met de bloemkool steak. Verwarm een grote bakpan en doe hier de olie bij. Bak de bloemkoolsteaks 2-3 minuten op hoog vuur, keer ze om en bak nog een minuut en doe dan de bouillon in de pan. Breng het aan de kook en laat dit in 3-4 minuten gaar worden. Passen de bloemkool steaks niet in één keer in de pan? Doe het dan om en om, bewaar de steak die klaar is in een warme oven.

3. Serveer de bloemkool steak met de Salsa Verde en wat pijnboompitten.

Geniet ervan!

Lekker voor erbij: Borrelbrood met knoflook en camembert

recept-borrelbrood-met-knoflook-en-camembert1-760x440


Reageer ook