Damespraatjes Damespraatjes

Frisse rucola salade met citrusvruchten en hazelnoten

Veel mensen associeren salades met zomer. Ik niet, ik eet het hele jaar door salades. Vooral voor salades met kip of salades met geitenkaas kan je me echt altijd wakker maken. Heerlijk! Deze frisse rucola salade met citrusvruchten en hazelnoten is ook een topper. Hij is licht, fris en fruitig. Ideaal voor een zonnige middag, maar ook voor een druilerige avond. Hij brengt in ieder geval wat vrolijkheid op je bord! Het recept is afkomstig van The Gantzery, wij hebben het recept naar het Nederlands vertaald. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 bloedsinaasappels (gepeld en in partjes)
  • 2 volle handen rucola
  • 1 grote venkel (fijngesneden)
  • sap van 1 citroen
  • 1 watermeloenradijs
  • Handje peterselie, grof gesneden
  • Handje dille, grof gesneden
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout

Bereiden

1. Mix in een grote kom de venkel, watermeloenradijs en het citroensap. Zet opzij om te laten marineren.

2. Rooster ondertussen de hazelnoten totdat ze bruin worden, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Leg de noten op een snijplank en laat ze afkoelen. Hak ze grof en zet ze opzij om zometeen als topping te gebruiken.

3. Haal de venkel en watermeloenradijs uit het citroensap en doe in een aparte kom. Bewaar het sap. Doe de rucola en de kruiden bij de venkel en watermeloenradijs. Mix dit goed met elkaar.

4. Maak de dressing door het zout en de olijfolie bij het citroensap te doen. Roer even door. Verdeel de salade over borden, besprenkel ze met de dressing en garneer met hazelnoten.

Enjoy!

Reageer ook