Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de keukentrends van 2022?

Toen wij ons huis kochten zat er al een geweldige keuken in en hier hoefden we dan ook niks aan te doen. Hij heeft zwarte kasten en een prachtig witmarmeren keukenblad. Helemaal van nu en dat terwijl hij toch al zo’n acht jaar oud is. Een keuken heeft in Nederland ongeveer een levensduur van 19 jaar en dat zou betekenen dat wij voorlopig nog geen nieuwe hoeven uit te zoeken. En hoewel dat natuurlijk fijn is (gelet op de kosten), vind ik het ergens ook wel jammer dat ik geen nieuwe keuken mag kopen. Want zeg nou eerlijk: wat is er leuker dan een nieuwe keuken uitzoeken? Gelukkig mag ik wel lekker rondkijken en me vergapen aan alle mooie trends die we nu zien. Benieuwd wat de keukentrends van 2022 zijn? Lees mee!

Metaal

Waar we de afgelopen jaren veel natuursteensoorten zoals marmer en graniet zagen, zullen we de komende jaren meer metaal gaan zien. Denk hierbij aan strakke keukens van RVS, koper, goud of brons. Om het hele strakke wat te doorbreken kan je daarnaast werken met ‘zachte’ materialen, zoals hout en leer. Ook het toevoegen van ronde vormen kan deze trend vriendelijker doen ogen.

Zandtinten

We love zandtinten! Thuis hebben wij ze al doorgevoerd in de woonkamer én in de garderobe. Het zijn onwijs chique en rustgevende kleuren en het verbaast mij dan ook niet dat we ze meer gaan zien op andere plekken in het huis, zoals dus ook de keuken. De keuken hier op de afbeelding is van www.superkeukens.nl, hoe gaaf is dit?!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Superkeukens (@superkeukens)

 

Hout

Hout is en blijft een prachtig product en het is dan ook helemaal logisch dat het steeds populairder wordt in het design van keukens. We zagen de afgelopen jaren al vele manieren om hout op een robuuste manier te gebruiken en ook de verfijnde houtsoorten winnen aan populariteit. Gaaf om te combineren met zwarte werkbladen, marmeren achterwanden en elementen van RVS.

Praat mee

Mag jij al (bijna) een nieuwe keuken uitzoeken? Zou jij voor een echte trendkeuken gaan of kies je liever voor een wat tijdlozer model? Persoonlijk zou ik best wel weer voor een trendy keuken gaan. De trends in keukenland zijn lang houdbaar, zo zie ik dat ook bij onze zwart-marmeren keuken. Zelfs na zeven jaar is het nog super trendy en mooi. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd super gezellig!

Reageer ook