Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Borrelbrood met knoflook en camembert

Wijn, een paar kaasjes en een heerlijk, ambachtelijk brood. Loopt het water jou ook in de mond als je dit leest? Mij wel! Ik ben dol op borrelen en vindt een goede borrel in het weekend echt onmisbaar. Het is daarbij altijd leuk om een mix van oude, vertrouwde borrelhappen te serveren. Maar, daarbij proberen we ook graag wat nieuws. Zoals dit borrelbrood bijvoorbeeld! 

Ingrediënten

1 heel speltbrood (ongesneden)
100 gram knoflookboter
250 gram camembert
15 gram peterselie 

Bereiden van het borrelbrood

1. Verwarm de oven voor op 180 °C of steek de barbecue aan. Snijd het brood aan de bovenkant diagonaal in, maar snijd niet helemaal door. Laat 3 cm tussen de sneden. Snijd haaks erop het brood nogmaals aan de bovenkant in, zodat je een ruitpatroon hebt.

2. Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer ze in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Sprenkel de gesmolten peterselieboter tussen de sneden van het brood. Verdeel de kaas ertussen.

3. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15 à 20 min. in de oven of gril 20 min. op de barbecue met de deksel erop. Neem uit de oven of van de barbecue, verwijder de folie en leg het brood op een serveerplank. Zo kan iedereen zelf stukjes afscheuren.

Probeer ook: Crostini’s met zoete aardappel, granaatappel en zonnenbloemspread

Crostini's met zoete aardappel, granaatappel en zonnebloemen spread

Reageer ook