Recept: Feestelijke sushi-taartjes met avocado en edamame

Heb jij ooit zelf sushi gemaakt? Ik heb het een keer geprobeerd en het was geen succes. Het probleem zat hem niet zo zeer in de smaak, maar meer in de uitstraling van het gerecht. Mooie sushirolletjes maken is een hele kunst. Een kunst die ik niet beheers… Wil je graag een mooi sushi-gerecht maken, maar heb je niet de rol skills van de lokale Japanner? Dan is dit recept van Allerhande wellicht iets voor jou! Komt geen gerol aan te pas en smaakt heerlijk. 

Recept: Feestelijke sushi-taartjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 125 gram sushirijst
  • 40 milliliter rijstazijn
  • 2 mini komkommers
  • 1 eetrijpe avocado
  • 3 norivellen
  • 100 gram edamame boontjes
  • 3 eetlepels wasabi-mayonaise
  • 50 gram zeewiersalade
  • 1 eetlepel sushi-gember
  • 5 gram pittige kiemgroenten
  • 2 eetlepels sojasaus

Nodig: kleine springvorm met losse bodem (12 cm) of rond schaaltje en vershoudfolie

Bereiden

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat 30 minuten afkoelen op een grote platte schaal. Roer af en toe door.

2. Snijd 1 minikomkommer in plakjes en schil de andere met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.

3. Knip uit de norivellen 6 cirkels van ca. ø 12 cm, zodat ze in de springvorm passen. Houd een paar sojaboontjes achter voor de garnering. Meng de rest met 1 el wasabi-mayonaise.

4. Bedek de bodem van de springvorm met het vershoudfolie. Verdeel voor 1 taartje (je maakt er 2) met een natte lepel ¼ van de afgekoelde sushirijst over de springvorm, druk goed aan en strijk glad. Bedek met 1 nori-rondje. Verdeel achtereenvolgens de helft van de avocadoplakjes, de helft van de komkommerplakjes en de helft van de wasabi-sojaboontjes er gelijkmatig over. Dek af met een nori-rondje en de rest van de sushirijst. Druk goed aan.

5. Maak de springvorm los, druk de zijkanten stevig aan. Draai het sushitaartje om op een (donker) bord. Verwijder het vershoudfolie. Bedek de bovenkant met een nori-rondje. Maak zo ook het andere sushitaartje.

6. Verdeel de zeewiersalade in een halve cirkel over de taartjes. Maak roosjes van de komkommerlinten en de gember. Leg tussen het zeewier. Verdeel er wat sojaboontjes en groene radijskiemen tussen. Garneer de rest van de wasabi-mayonaise in ‘dotjes’ over de nori. Serveer met de sojasaus.

Enjoy!

Video tutorial

Graag zien hoe je dit mooie gerechtje maakt? Bekijk dan de video tutorial!

https://www.youtube.com/watch?v=O1-QXBvJvSI


Reageer ook