Damespraatjes Damespraatjes

Jummie! Kokos-Limoen garnalen

Garnalen associeer ik op de een of andere manier extreem met zomer. Ik eet ze dan ook graag tijdens een mooie zonsondergang op het strand of tijdens de borrel op een snikheet terras. Ze zelf maken was nooit zo mijn ding, totdat ik dit recept op Half Baked Harvest tegenkwam. Een hele mooie foodblog waar ik graag recepten van probeer. Dit zijn kokos-limoen garnalen met een mango-perzik-jalapeno saus. Wat wil een mens nog meer?

Ingrediënten

Garnalen

  • 500 gram reuze garnalen (gepeld en schoongemaakt, maar met de staart er nog aan)
  • 100 gram broodkruimels
  • 50 gram kokosrasp
  • 30 gram bloem
  • halve theelepel rode chili vlokken
  • rasp van 1 limoen
  • halve theelepel peper en zout
  • 2 eieren (geklopt)
  • 60 ml karnemelk
  • 1 liter zonnebloemolie

Saus

  • 1 mango (schoongemaakt en in kleine stukjes)
  • 1 perzik (schoongemaakt en in kleine stukjes)
  • 1 jalapeno (fijngehakt)
  • 80 ml Thaise chili saus
  • 10 basilicum blaadjes (fijngehakt)
  • sap van 1 limoen
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout

Bereiden

1. Doe in een bak de mango, perzik, jalapeno, Thaise chili saus, basilicum, limoensap, cayennepeper en zout en roer dit goed door. Als je de saus gladder wil, kan je hem even in de blender doen. Maar ook met kleine stukjes is hij heerlijk! Zet dit in de ijskast totdat de garnalen klaar zijn.

2. Neem een medium kom en doe hier het paneermeel, de kokosrasp, bloem, chili vlokken, limoenrasp, zout en peper in.

3. Klop in een andere kom de eieren en karnemelk tot één geheel.

4. Dip een garnaal in de eieren en sleep hem vervolgens door de paneer mix. Leg de garnaal op een bord en herhaal dit tot alle garnalen gepaneerd zijn.

5. Verhit in een pan met een dikke bodem de zonnebloemolie op een medium hoog vuur. Laat dit zo’n 10 minuten op temperatuur komen voordat je begint met frituren. Frituur daarna per 3 tot 4 de garnalen in ongeveer 1 tot 2 minuten gaar. Let op: gaan ze harder of moeten ze er eerder uit? Doen! Laat de garnalen op een stuk keukenpapier uitlekken.

6. Serveer de garnalen met de mango-perzik-jalapeno saus.

Enjoy!

Avocado niet rijp of juist te rijp? Zo kan je de situatie redden!

Avocado - stock

Reageer ook