Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Pompoen-Halloumiburgers van Nigella Lawson

Nigella Lawson is mijn favoriete tv-kok aller tijde. Het is een prachtige vrouw met een super lieve uitstraling. Bij het kijken van haar programma’s heb ik het gevoel dat ik écht bij haar aan het aanrecht sta. Wat ik ook leuk aan Nigella vindt, is dat ze niet echt op de lijn lijkt te letten. Ze maakt en eet gewoon wat lekker is, en dan maakt het haar echt niet uit of er wat meer of minder boter inzit. Zo hoor het wat mij betreft! Een tijdje geleden heeft ze ook een boek uitgebracht: Simply Nigella. Ik deel graag een van mijn favo receptjes hieruit met jullie, de pompoen-halloumiburgers.  

Ingrediënten (6 tot 8 burgers)

1 grote flespompoen
1 el milde olijfolie
1 tl gedroogde oregano
225 g halloumi, in een blok
4 pitabroodjes
4 handjes rucola
2 grote tomaten, in dikke plakken

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het lange deel van de pompoen in ronde plakken van ca. 1,5 cm. Als de vorm gelijkmatig is, kun je er 6-8 plakken uit snijden voordat je bij het bolle deel met de pitten komt. Doe de olie in een grote, ondiepe braadslede en leg de plakken pompoen erop. Bestrooi ze met de helft van de oregano, draai de plakken om en bestrooi ze met de resterende oregano. 
  • Bak de pompoen in 20-30 minuten in de oven gaar en de randen bruin. Snijd het stuk halloumi dan doormidden in twee enigszins vierkante stukken en zet elke helft rechtop. Zo kun je ze makkelijker in 3 of 4 plakken snijden, afhankelijk van het aantal plakken pompoen. Leg op elke schijf pompoen een plak.
  • Bak de pompoen en halloumi nog 10 minuten in de oven; de kaas op de pompoen moet dan zacht en bijna gesmolten zijn, hoewel halloumi nooit heel erg uitloopt.
  • Snijd tegen het eind van de baktijd van de pompoen en kaas de pitabroodjes open en verwarm ze ook even in de oven.
  • Trek de opening van de pitabroodjes iets uiteen zodat je er wat rucola in kunt leggen. Schuif dan een pompoenschijfje met kaas in elk pitabroodje; leg er tot lot een dikke plak tomaat op. 

In het boek staan nog veel meer geweldige recepten! Echt een topper die niet uit je kookboekencollectie mag ontbreken. Hij kost € 35,00 en ik vind dit voor een kookboek meestal wat aan de dure kant. Echter, ik kan in dit geval zeggen: hij is het dik waard! Simply Nigella is onder andere verkrijgbaar bij bol.com

halloumibrugers

Reageer ook