Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom je deze zomer je eigen ijs gaat maken!

Zomers eet je ijsjes. Of het nou een stralende 30 graden is of 10 graden met regen: het smaakt altijd lekker. Maar wat nog lekkerder smaakt, is zelfgemaakt ijs. Kortom: zwengel je vriezer aan, haal de ijsmachine uit de kelder en sla bakken vol geweldige ingrediënten in. Hier 5 redenen waarom je deze zomer je eigen ijs gaat maken!

1. Je kan zelf bepalen welke smaakjes je graag wil

In de winkel en ijssalon zijn heel wat smaakjes te verkrijgen, maar de écht bijzondere smaken maak je zelf. Wat denk je van pistache-mint ijs? Dat recept vind je bij #5! Of heerlijke grapefruit waterijsjes? Ook leuk: maak ijs met je favoriete chocolade, snoepgoed of koekjes.

2. Je hebt volledige controle over de ingrediënten

Suikervrij, zonder melk of juist extra veel room? Jij hebt de controle in handen! Gooi ook eens een scheut drank door je ijsjes voor heerlijke cocktails op een stokje. Bewaar deze wel op een geheim plekje in de vriezer zodat de kids er niet bij kunnen als ze deze zomer lekker een ijsje pakken.

3. Alles smaakt lekkerder als je er moeite voor gedaan hebt

Oke, bijna alles dan… Maar over het algemeen heeft je eigen creatie toch iets speciaals, namelijk: liefde! Dat kunnen de fabrikanten niet aan de ijsjes toevoegen 😉

4. Je gooit hoge ogen bij je gasten

Dien na een zomers diner of barbecue heerlijk zelfgemaakt ijs op. Een perfecte afsluiter van een gezellig diner. Het staat toch een stuk leuker dan een bak kant-en-klare roomijs op tafel. Versier de bovenkant van het ijs met eetbare bloemen, takjes munt, fruit of andere lekkernijen om de presentatie nog sensationeler te maken!

5. Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze heerlijke foto! Het recept vind je hierrrr.

pistache mint ijs

Reageer ook