Barbecue recept: Gegrilde Nectarine Salade

Het is weer heerlijk weer vandaag. Jippie! De zomervakantie is echt voorbij, maar dat betekent niet dat de barbecue niet meer aan mag. Hoppa! Gewoon lekker doen dus. Knal hem vol met goed vlees, fijne vis en malse kip. Server dit met een stevige aardappel- of pasta salade of kies voor een wat lichtere optie. Zoals deze gegrilde nectarine salade. Dat wordt smullen!

Ingrediënten (4 personen)

• 4 nectarines
• zonnebloemolie
• 1 rode peper
• 1 bosje dragon
• 1 el Heinz Yellow Mustard (mild)
• 2 tl balsamicoazijn
• olijfolie extra vierge
• 350 g cherrytomaatjes
• 4 little gem
• 75 g rucola
• 200 g feta
• 65 g geschaafde amandelen

Bereidingswijze

1. Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

2. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en bestrijk de snijkanten van de nectarines met zonnebloemolie. Leg de nectarines met de snijkant naar beneden op een medium-hete barbecue en gril tot ze zacht beginnen te worden en bruin gekleurd zijn. Leg de nectarines als ze gegrild zijn op laag vuur op de barbecue om ze warm te houden.

3. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Pluk de dragon en snijd de dragon fijn. Meng voor de dressing de milde Yellow Mustard met de balsamicoazijn, dragon, rode peper en olijfolie. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Pluk de little gem en halveer de tomaatjes. Meng de little gem en de tomaatjes met de rucola, meng de mosterddressing erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

4. Schep de salade op een bord, snijd de nectarines in parten en steek ze in de salade. Verkruimel de feta over de salade en bestrooi met amandelschaafsel.

Probeer ook: Sticky Chicken Wings

Sticky Chicken Wings

 


Reageer ook