Recept: Zelfgemaakte kipnuggets (die je zonder schuldgevoel kunt eten)

Ik ken super veel mensen die dol zijn op kipnuggets. Als ze mij vragen of ik dat ook ben, antwoordde ik altijd dat ik er niet van houd. Laatst vroeg iemand me waarom ik het niet lekker vind en ik vertelde dat ik gewoon niet van zulk extreem bewerkt voedsel houd. “Maar je kunt ze ook zelf maken!” kreeg ik toen te horen. Mijn gesprekspartner deelde het recept voor échte, verse kipnuggets. En dat deel ik nu graag met jullie. Het is afkomstig van het YouTube kanaal van Jamie Oliver en wij hebben het voor je vertaald naar het Nederlands. Wel zo makkelijk :) 

Recept: Zelfgemaakte kipnuggets

Ingrediënten 

  • 240 gram kipfilet, in plakjes van ongeveer 2 vingers dik
  • 250 gram corn flakes
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eieren, geklopt
  • peper en zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de cornflakes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg op het laatst de olijfolie, peper en zout toe.

3. Haal een stukje kip door de bloem. Haal hem vervolgens door het ei en bedek tot slot in een laagje van de cornflakes. Herhaal dit tot je alle kip hebt bedekt in cornflakes.

4. Zet de kipnuggets 25-30 minuten in de oven.

Aan tafel! Serveer de kipnuggets met zoete aardappelfriet en een verse koolsalade.

Video tutorial

Wil je zien hoe je dit gerecht maakt? Bekijk dan snel de video tutorial van Jamie Oliver!

https://www.youtube.com/watch?v=eW2hYfnCfXs


Reageer ook