Recept: Hawaii Burgers

Nu de zomer nadert, wordt het weer tijd voor zomers eten. Natuurlijk denken de meeste mensen dan aan salades, maar mij kan je zomers ook heel erg blij maken met een goede burger. Eentje met fris-zoete ananas bijvoorbeeld. Dit recept kan je gewoon binnen in de keuken bereiden, maar leent zich ook uitstekend voor op de barbecue. Waar ga jij hem maken?

Ingrediënten 

Saus

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels teriyaki saua
1 eetlepel honing
1 theelepel cayennepeper

Burgers

8 hele ananasringen (uit blik)
1 grote rode paprika, in ringen
750 gram gehakt
zout en peper
4 plakken provolone
2 eetlepels boter
4 luxe, zachte bolletjes
1 rode ui, in ringen
Sla blaadjes

Bereiden

1. Mix de mayo, teriyaki saus, honing en cayennepeper tot een gladde saus. Zet deze opzij.

2. Grill de ananas en paprika in een grillpan op medium vuur. Ze zijn klaar wanneer je mooie grillstrepen aan beide kanten ziet.

3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Vorm met je handen 4 burgers en bak ze op medium hoog vuur. Bak de ene kant voor ongeveer 4 minuten, draai dan de burgers om en leg de kaas op de gebakken kant. Bak ook de andere kant van de burger 4 minuten.

4. Snijd de broodjes doormidden en besmeer beide kanten met saus. Leg de burgers op de onderkanten van de broodjes, leg hier de ananas, paprika, rode ui en sla op. Leg hier de bovenkant van het broodje op.

Enjoy!

recept en foto: The Pioneer Woman

 


Reageer ook