Damespraatjes Damespraatjes

Checklist voor als je op een culinaire roadtrip gaat

Twee keer per jaar gaan mijn man en ik met z’n tweeën een weekendje weg. Wij zijn dol op uitgebreid eten, bijzondere wijnen en unieke plekjes. Omdat de kids dit soort weekenden minder interessant vinden, logeren ze dan een paar nachtjes bij opa en oma. Voor iedereen één groot feest! Toevallig hebben wij ook dit weekend weer zo’n culinair tripje gepland. Voordat wij gaan bereid ik altijd een heleboel voor. Benieuwd wat er op mijn checklist staat? Lees mee!

Checklist voor als je op een culinaire roadtrip gaat

1. Onderhoud aan auto

Niets is vervelender dan er op een roadtrip achter te komen dat je auto niet goed werkt. Laat hem voordat jullie op vakantie gaan dus altijd even nalopen en het nodige onderhoud uitvoeren. Zo kom je onderweg niet voor nare verassingen te staan.

2. Auto opruimen en ruimte maken

Wijnen, kazen, worsten en chocolade: wij nemen altijd flink wat lekkers mee naar huis na een culinaire roadtrip. Dit doen we natuurlijk voor onszelf, maar ook voor de mensen die op ons huis/de kinderen hebben gepast. Het is ons al vaker dan eens gebeurd dat we hier eigenlijk te weinig ruimte voor hadden. Houd hier voordat je uit Nederland wegrijdt al rekening mee! Haal overbodige kinderstoeltjes weg, ruim de zooi op de achterbank op en neem niet te veel spul mee van huis.

3. Autoverzekering

Net als een auto die technisch goed werkt, is het ook belangrijk dat je auto en jij goed verzekerd zijn. Neem voordat je gaat dus echt even de tijd om te kijken of deze zaken in orde zijn. Is dit niet het geval? Tijd voor autoverzekeringen vergelijken! Een ongeluk zit in een klein hoekje en al helemaal als je op een onbekende plek bent.

4. Kleding

Tijdens een culinaire roadtrip val je van het ene leuke etentje in de andere heerlijke wijnproeverij. Zoals je waarschijnlijk wel weet hanteren de meeste restaurants vaste dresscodes: casual, smart casual of formal. Bij casual mag je aan waar je zelf zin in hebt, denk bijvoorbeeld aan een etentje bij een strandtent. Ga je naar een wat formeler restaurant? Dan wordt er verwacht dat heren dichte schoenen en een lange broek dragen. Als vrouw mag je wel met blote benen en een open schoen (let op; geen slippers of sportschoenen) naar binnen. Zorg ervoor dat je verschillende outfits bij je hebt, zodat je overal kunt gaan eten en je niet met een kleding-/schoenprobleem komt te zitten.

5. Medicatie

Misselijkheid, hoofdpijn, diarree, constipatie of allergieën: allemaal vervelende dingen waar je tijdens een culinaire trip mee te maken kunt krijgen. Zorg er daarom voor dat je de juiste voorzorgsmaatregelen treft en alle mogelijk nodige medicatie bij je hebt. Scheelt weer een ritje naar de buitenlandse apotheek.

6. Reserveringen

Zijn jullie van plan om bij populaire restaurants of bij restaurants met een of meer Michelin-sterren te gaan eten? Zorg er dan voor dat je tijdig reserveert! Veel van dit soort restaurants zijn weken of zelfs maanden vooruit volgeboekt. Wees verstandig en leg die reserveringen vast! Mochten jullie niet kunnen, dan kan je hem altijd (op tijd!) nog cancellen. Vaak is er een wachtlijst van mensen die jullie plek graag overnemen,

Hebben jullie een leuke roadtrip in de planning? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Reageer ook