Damespraatjes Damespraatjes

8 dingen die je volgens de laatste foodtrends niet zou moeten eten, maar die ik nog gewoon eet.

Het lijkt wel of heel Nederland gek geworden is. Maar echt. Koolhydraten zijn verbannen, suiker is uit den boze en als ik tegen mensen over gluten begin… Dan kan ik maar beter snel wegwezen! Hoewel ik het natuurlijk goed vind dat mensen bewuster gaan eten, heb ik het idee dat een groepje mensen flink aan het doorslaan is. En daar kan ik niet tegen. Hier 8 dingen die je volgens de laatste foodtrends niet zou moeten eten, maar die ik nog gewoon eet.

1. Suiker

Ja, ik weet het. Suiker is slecht. Van suiker word je dik, lui, moe, zwak, ziek en misselijk. Maar ik vind het gewoon lekker dus ik stop er niet mee. Door suiker uit je dieet te schrappen mag je geen alcohol meer, geen koekjes meer, geen snoep meer en heel veel andere dingen niet meer. Je snap het wel, ik doe niet mee aan deze onzin.

2. Fastfood

Tja, hier hebben de ‘goeroes’ een punt. Fastfood is héél slecht en over het algemeen niet bijzonder lekker. Toch heb ik op een brakke zondag soms zin in een Big Mac en op een dronken zaterdag eet ik graag een broodje shoarma met extra knoflooksaus. Veel te lekker, ga ik niet opgeven.

3. Pakjes en zakjes

Te veel zout, te veel e-nummers en te veel andere troep? Het schijnt allemaal wel mee te vallen! Alles moet met mate, dus ook het gebruik van pakjes en zakjes, maar het kan echt wel. Let op dat je niet nog extra zout aan je gerechten toevoegt, dan ga je er echt niet dood aan.

4. E-nummers

Eerlijk gezegd snap ik niet waarom mensen e-nummers in de ban doen. E-nummers zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek en zijn helemaal zo slecht nog niet. En al waren ze dat wel, dan zou ik ze nog steeds eten.

5. Gluten

I LOVE GLUTEN! Ze zitten in een groot deel van het eten wat ik ontzettend lekker vind. Ook heb ik geen gluten allergie, dus kan ik ze prima eten. Onderzoek heeft aangetoond dat iemand die geen gluten allergie heeft, er niet tot nauwelijks baat bij heeft om gluten uit zijn/haar dieet te schrappen. Ik ga daar dus NIET aan beginnen. foodtrends zijn niet mijn ding.

6. Vlees

Ik ben vegetarisch opgevoed. Mijn ouders aten geen vlees, dus mij gaven ze geen vlees. Toch heb ik op 15-jarige leeftijd de keuze gemaakt wel alsnog vlees te gaan eten. Ik ben niet weg van vleesvervangers en vind het leuk om alles te proeven. In het kader van het milieu probeer ik het niet vaker dan twee keer per week te doe en dat lukt aardig. Maar helemaal stoppen? Dat nooit!

7. Zuivel

Melk drink ik niet. Ik was hier als kind allergisch voor en ik vind het nog steeds niet te zuipen. Maar, met een stuk kaas of een goede cheescake maak je mij het gelukkigste meisje op aarde. Mensen die geen zuivel eten: mijn respect heb je. Ik doe alleen niet met je mee.

8. Koolhydraten

Hier mag ik wel wat mee minderen, maar ook dit zal ik nooit opgeven. Ik geniet veel teveel van een vers brood, een goed bord pasta of een patatje met. Ook hier geldt: mijn zegen heb je, ik doe alleen niet met je mee.

Doe denk jij hierover? Eet jij nog gewoon alles of volg je foodtrends getrouw? We zijn heel erg benieuwd!

1 reactie

marlieke -

Amen…… wat een heerlijk artikel. Ik ben het volledig met je eens. Natuurlijk, alles met mate, maar is dat niet met alles zo?

Reageer ook