Recept: Waldorf salade met geroosterde druiven en een yoghurt-dragon dressing

Ik ben dol op een goede salade! Mijn favorieten zijn bij uitstek een klassieke geitenkaassalade en een salade met blauwe kaas. Maar ook een mooie Waldorf salade (vernoemd naar het Waldorf hotel, waar deze salade werd geserveerd), sla ik nooit af. Dit is een recept voor een lichte variant, met nog meer bijzondere smaken. Het recept is van Jamie Oliver en absoluut een must try voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt! 

Recept: Waldorf salade met geroosterde druiven en een yoghurt-dragon dressing

Ingrediënten

  • 150 gram druiven, aan het takje
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • 60 gram walnoten
  • 1 theelepel mosterd
  • 250 milliliter yoghurt
  • 6 takjes dragon
  • 2 selderijstengels
  • 2 knapperige appels, zoals Braeburn or Cox
  • 1 krop romaine sla

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de duiven op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

2. Zet de duiven voor 15 minuten in de oven. Voeg daarna de walnoten aan de baklaat toe, bak deze nog 5 tot 10 minuten mee.

3. Maak de dressing. Doe de mosterd en yoghurt in een schaaltje en roer dit goed door. Voeg hier fijngehakte dragon en wat citroensap aan toe. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

4. Schil de selderijstengels en snijd ze fijn. Snijd ook de appel en de sla zeer fijn en doe alles in een grote kom. Voeg de druiven aan de salade toe en besprenkel hem met de dressing. Hak de walnoten in grove stukken en verdeel ze over de salade.

Tijd om te genieten!

https://www.youtube.com/watch?v=0_Ifseq4Eg8


Reageer ook