Recept: Mexicaanse tartelette met mais, bonen, avocado en creme fraiche

Op een van de eerste dates met mijn vriend Ward, maakte hij wraps voor mij. Niet op Nederlandse wijze, maar op z’n Mexicaans. Voor die tijd vond ik Mexicaans eten al lekker, maar na het proeven van zijn gerecht was ik helemaal verliefd. Op het eten en op hem. Sindsdien vind ik Mexicaans koken zelf ook veel leuker en experimenteer er graag mee. 

Hebben jullie al eens tartelettes gegeten? Het zijn kleine taartjes met een (vaak zoete) vulling. In dit recept combineer ik de tartelette en mijn liefde voor Mexicaans eten. Wat je dan krijgt? Een Mexicaanse tartelette met mais, bonen en avocado.

Recept: Mexicaanse tartelette met mais, bonen, avocado en creme fraiche

Nodig (voor 10 tartelettes)

  • 10 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
  • 1 blikje maiskorrels, 300 gram
  • 1 blikje rode kidneybonen, 300 gram
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayennepoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 2 eieren
  • 10 gram verse koriander, fijngehakt
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 2 limoenen, in parten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 tartelette vormpjes
  • blindbakvulling
  • ovenpapier
  • boter om de vormpjes mee in te vetten

Recept Mexicaanse tartelette met mais, bonen, avocado en creme fraiche om 13.19.08

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Neem een bakpan en verwarm de olie en fruit de ui. Doe hier de maiskorrels, kidneybonen, knoflook, koriander, zout, peper, cayennepaper en komijn bij. Laat 5 minuten op een middelhoog vuur opwarmen. Zet opzij.

3. Vet de bakvormpjes in, bekleed ze met het hartige taartdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Knip 10 rondjes ovenpapier die net iets groter zijn dan de vormpjes zelf. Leg in ieder vormpje een rondje bakpapier op het deeg en vul met blindbakvulling. Zet de taartjes in de oven totdat ze beginnen te kleuren. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Zet opzij om wat af te koelen.

5. Draai de oven terug naar 180 graden.

4. Neem een kom en klop hier de eieren in. Voeg hier de tomatenpuree en de creme fraiche aan toe. Klop tot één geheel.

5. Schep in elk tartelette vormpje vol met het bonenmengsel. Schenk ook over elke tartelette wat van het eiermengsel.

6. Zet de taartjes 20 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze iets afkoelen. Garneer met de avocado, limoen en eventueel wat extra cayennepeper en koriander.

Geniet ervan!

Heb jij ooit tartelettes gemaakt? Waar vulde jij ze toen mee? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :) 


Reageer ook