Recept: Noodles met biefstuk, sugarsnaps en pinda’s

Snel een goede portie Aziatisch eten op tafel? Veel mensen kiezen er dan voor om eten te bestellen. Het is dan natuurijk heerlijk dat je een dagje niet hoeft te koken, maar het is duur en je hebt geen enkele controle op de ingrediënten die in het gerecht gaan. En bij besteld eten weet je vaak één ding: het is meestal niet echt gezond. We kwamen op Marta Steward een zalig alternatief voor een bezorgmaaltijd tegen: Noodles met biefstuk, sugarsnaps en pinda’s. Aanradertje hoor!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pak soba noodles
  • 4 biefstukken
  • 400 gram sugarsnaps
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 hand ongezouten pinda’s
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel roomboter

Bereiden

1. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.

2. Verhit een hete bakpan op een medium-hoog vuur. Bak de biefstuk in de roomboter medium-rare, de baktijd is afhankelijk van de dikte van de biefstuk; zo’n 2 tot 4 minuten per kant. Leg de biefstukken op een bord en bedek ze met aluminiumfolie om ze even te late rusten.

3. Doe de sugarsnaps in de pan van de biefstuk. Roer de sugarsnaps goed door de sappen van de biefstuk, zo’n 2 tot 3 minuten. Doe hier vervolgens de noodles en de sojasaus bij. Laat dit nog een halve minuut opwarmen.

4. Verdeel de noodles over 4 kommen. Snijd de biefstuk in plakken en verdeel over de kommen. Hak de pinda’s fijn en strooi over het gerecht.

Enjoy!

Probeer ook: Tikka Masala

Recept Tikka Masala


Reageer ook