Recept: Toscaanse kip in een romige zongedroogde-tomatensaus
Wat is jouw favoriete wereldkeuken? Ik moet zeggen dat ik het heel erg lastig vindt om te kiezen. Persoonlijk twijfel ik enorm tussen Italiaans, Frans en Koreaans. Allemaal zo lekker en zo anders. Gelukkig hoef je helemaal niet te kiezen en kan je iedere dag iets uit een andere wereldkeuken eten. Vandaag gaan wij op de Italiaanse toer, met een heerlijke toscaanse kip in een romige zongedroogde-tomatensaus. Het recept ‘authentiek Toscaans’ noemen durf ik niet, maar het is zeker geïnspireerd op de regio. Lekker is het hoe dan ook 🙂 Kook je mee?
Recept: Toscaanse kip in een romige zongedroogde-tomatensaus
Ingrediënten
Kipfilet
- 4 kipfilets
- 1 groot ei
- 3 eetlepels bloem
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/4 theelepel gedroogde tijm
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
Saus
- 3 eetelepels olijfolie
- 1 gele ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 160 gram zongedroogde tomaten
- 1 rode peper, in plakjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 90 milliliter witte wijn
- 240 milliliter kippenbouillon
- 90 milliliter slagroom
- 50 gram parmezaanse kaas
- 90 gram baby spinazie
- verse peterselie, fijngehakt
- Peper en zout
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en laat de kip op kamertemperatuur komen.
2. Klop het ei in een ondiepe schaal.
3. Neem nog een ondiepe schaal en voeg hier de bloem, zout, peper, oregano, tijm, paprikapoeder en knoflookpoeder aan toe.
4. Verhit een bakpan op een gemiddeld vuur. Haal de kipfilets door het ei en vervolgens door de bloem.
5. Voeg wat olijfolie toe aan de pan en bak de kipfilets rondom bruin. Aan de binnenkant hoeven ze nog niet helemaal gaar te zijn.
6. Haal de kipfilets uit de pan en zet ze in een ovenschaal voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ga ondertussen aan de slag met de saus.
7. Voeg wat meer olie aan de pan toe en voeg de ui toe. Fruit deze voor 3-4 minuten.
8. Doe ook de knoflook, oregano, paprika poeder, zongedroogde tomaten, paprika en tomatenpuree in de pan. Bak dit 2 minuten mee en giet dan ook de wijn erbij.
9. Laat de saus 2 minuten rustig borrelen. Voeg dan ook de bouillon toe en laat dit 5 minuten rustig koken.
10. Roer daarna ook de slagroom en parmezaanse kaas door de saus. Haal de kip uit de oven (check even of hij gaar is!) en leg ze in de saus.
11. Voeg de spinazie ervoor en roer door de saus. Zodra de spinazie helemaal geslonken is, is het klaar. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
14. Dien de kip op in een mooie schaal en garneer hem met verse peterselie. Heerlijk om te eten met pasta of een frisse salade.
Enjoy!
Video tutorial
Bekijk hier de originele video tutorial van Kitchen Sanctuary.