Recept: Indiaase Butter Chicken

Hoewel ik soms helemaal gek kan worden van alle drukte in Amsterdam, moet ik toegeven dat het toch altijd mijn favoriete stad zal blijven. De mensen zijn er (over het algemeen) vriendelijk, er is altijd wat te beleven en je kunt hier ongelofelijk goed eten. Wat ook leuk aan het wonen en eten in Amsterdam is, is dat je elke avond wel iets uit een ander land kan eten. Zo eten wij graag Thais, Indonesisch, Amerikaans, Japans, Chinees, Turks, Marrokaans, Zuid-Amerikaans en Indiaas eten. Vaak bestellen we dit of bezoeken we een restaurant, maar veel gerechten kan je heel goed zelf maken. Ook handig als je niet al die wereld-keukens om de hoek hebt! 

Vandaag wilde ik een van mijn favoriete Indiaase gerechten thuis proberen te maken: Butter Chicken. Het is een heerlijk geurig en kruidig gerecht en als wij het bij het (super goede!) Indiaase restaurant om de hoek bestellen, gaat het altijd helemaal op. Leuk om het eens zelf te proberen. Het recept dat ik ga gebruiken kwam ik tegen op YouTube en is enorm goed beoordeeld. Kan niet missen dus 😉 Kook je lekker mee?

Recept: Indiaase Butter Chicken

Ingrediënten (4-5 personen)

Voor de kip

  • 300 gram kipfilet, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel knoflook pasta
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Zout, naar smaak
  • Olie om in te bakken

Voor de saus

  • 500 gram tomaten, in parten
  • 100 gram ui, in blokjes
  • 1 eetlepel knoflookpasta
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 theelepel fenegriek (je kan dit ook vervangen door anijs, komijn of karwijzaad)
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels kashmiri chilipoeder (je kan dit ook vervangen door een andere milde, rode chilipoeder)
  • 5 eetlepels boter
  • 3 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels witte azijn
  • Zout, naar smaak

butter chicken 2

Bereiden

1. Marineer de kip in de knoflookpasta, chilipoeder en wat zout. Laat dit 20 minuten staan.

2. Verhit een koekenpan en wat olie. Bak de kip nét gaar. Haal uit de pan en zet even opzij.

3. Maak de saus in dezelfde pan als waar je de kip in hebt gebakken. Fruit de ui in wat olie en een eetlepel boter. Als de ui gaar is, voeg je ook de tomaten en de cashewnoten toe.

4. Voeg een scheutje water, de knoflookpasta, wat zout, de witte azijn, garam masala en chilipoeder toe. Roer het goed door en laat dit 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

5. Schenk de saus in een kom en mix deze met een staafmixer tot een glad geheel. Zeef de saus zodat je alle pitjes en grove stukken eruit filtert. Als je van een wat robuustere versie houdt, kan je het zeven ook overslaan. Giet de saus weer terug in de pan.

6. Voeg de overgebleven boter, gebakken kip, fenegriek (of zijn vervanger) en de slagroom toe aan de saus en laat het nog 5 tot 7 minuten zachtjes pruttelen.

7. Garneer de saus met wat slagroom en fenegriek. En genieten maar!

Serveer de Butter Chicken met rijst en groenten. Vind je het lekker om wat groenten aan de Butter Chicken toe te voegen? Bak dan wat groene en rode  paprika met de kip mee, dat past heerlijk bij dit gerecht!

Bekijk de video instructie

Hierbij de tutorial waar ik het recept vandaan heb! Hier zie je ook meteen, stap voor stap, hoe je dit gerecht bereidt. Stukken makkelijker dan je zou denken, toch?

https://www.youtube.com/watch?v=a03U45jFxOI


Reageer ook