Damespraatjes Damespraatjes

Eénpansrecept: Mac and cheese met mosterd en bloemkool

Mac and cheese is echt hét ultieme comfort food als je het mij vraagt. Het gaat hierbij niet om een evenwichtige maaltijd binnenkrijgen, maar vooral om lekker genieten. Helemaal niks mis mee om af en toe te doen! Wel verwerk ik tegenwoordig vaak bloemkool in mijn mac and cheese. Zo krijgen de kids (en wij) toch nog wat groente binnen en voor de smaak is het ook goed! Dit recept is afkomstig van Donal Skehan en super geschikt als fijn bijgerecht. 

Ingrediënten

  • 1,5 liter volle melk
  • 1 bloemkool, in kleine stukjes
  • 25 gram boter
  • 150 gram cheddar, geraspt
  • 145 gram mozarella, geraspt
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • Zout en peper

Bereiden

1. Neem een braadpan en schenk hier de melk in. Breng op smaak met peper en zout.

2. Breng de melk aan de kook en laat het gedurende 10 minuten op een laag vuur inkoken. Roer regelmatig door.

3. Voeg de bloemkool toe en kook deze 3 tot 5 minuten mee. Voeg daarna ook de pasta toe en kook deze mee tot hij gaar is.

4. Voeg de boter, kaas en mosterd toe en roer het geheel goed door. Zet ondertussen de grill van de oven op de hoogste stand.

5. Zet de oven onder de grill, zodat je een mooie goudbruine bovenkant krijgt. Blijf goed bij de oven, het kan namelijk best hard gaan!

Genieten maar!

Video tutorial


Reageer ook