Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Courgettesoep met citroenolie, crème fraîche en pijnboompitten

Thuis hebben wij eigenlijk altijd een grote pan soep op het fornuis staan. Het is een heerlijk tussendoortje of en gezonde aanvulling op de maaltijd. Ook als de kinderen na een lange dag op de crèche moe zijn en niet zo veel zin hebben om te eten, zet ik ze graag een kom soep voor. Favoriet is bij ons tomatensoep met heel veel Italiaanse kruiden, maar ook deze courgettesoep gaat er altijd goed in. Heerlijk met met citroenolie, crème fraîche en pijnboompitten. 

Recept: Courgettesoep met citroenolie, crème fraîche en pijnboompitten

Ingrediënten

  • 3 courgettes, in grove stukken
  • 4 tenen knoflook, in grove stukken
  • 1 ui, in grove stukken
  • 4 eetlepels crème fraîche, op kamertemperatuur
  • 1 handje verse dragon
  • 1 handje verse basilicum, fijngehakt
  • 2 bouillonblokjes
  • 4 eetlepels citroenolie of olijfolie met citroen
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • Peper

Bereiden

1. Fruit in een grote pan op een laag vuur de knoflook en ui.

2. Voeg na 5 minuten ook de courgette toe en bak dit op een gemiddeld vuur 2 minuten mee.

3. Schenk 1 liter water in de pan. Voeg hier ook de bouillonblokjes en de dragon aan toe.

4. Laat de soep tien minuten rustig koken, zodat de courgette zacht wordt. Rooster ondertussen de pijnboompitten.

5. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep tot een gladde massa te pureren.

6. Verdeel de soep over vier kommen. Schep in elke kom een eetlepel crème fraîche, citroenolie, pijnboompitten en wat verse basilicum. Serveer met heerlijk (zelfgebakken) zuurdesembrood en gezouten boter.

Genieten maar!


Reageer ook