Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Tortilla met witlof en kip

Als ik mijn vriend vraag wat hij graag wil eten, krijg hier negen van de tien keer hetzelfde antwoord op: wraps. En hij is niet de enige die dol is op wraps, het gerecht is al jaren een van de favorieten van Nederland. Lekker voor kinderen en volwassen én het is makkelijk te bereiden. 

Wraps eten we vaak op Mexicaanse wijze, maar je kunt ze ook een keer op een andere manier proberen: op Hollandse wijze. Dit is een recept voor tortilla met witlof en kip. Zo krijg je iedereen weer met plezier en een grote eetlust aan tafel.

Ingrediënten  (4 personen)

400 g kipfilet
4 tot 6 tortilla’s
5 saffraandraadjes
250 ml Alpro Cuisine Light
300 g sperziebonen
2 eetlepels walnoten
100 g (of 2 stronkjes) witlof
¼ krop sla
1 rode ui
1 eetlepel Alpro Lekkere & Gezonde Keuken
Versgemalen peper
Zout

Dressing

4 eetlepels light mayonaise of vegan mayonaise
4 eetlepels saffraansaus (zie stap 1 recept)

Bereiden (30 minuten)

1. Laat eerst de saffraandraadjes ongeveer 5 minuten weken in twee eetlepels lauwe Alpro Cuisine Light. Haal de geweekte saffraandraadjes eruit en meng ze met de resterende Alpro Cuisine Light. Dit is de saffraansaus. Voor de dressing neem je vier eetlepels van het mengsel en meng je deze met vier eetlepels mayonaise.

2. Snijd de kipfilets in lange reepjes en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Laat het vlees 1 uur marineren in de rest van de saffraansaus.

3. Blancheer ondertussen de sperziebonen, snijd de witlof en sla in lange repen en snijd de rode ui in ringen. Haal de kipreepjes uit de saffraansaus en laat ze even uitlekken voor je ze goudbruin bakt in Alpro Lekkere & Gezonde Keuken.

4. Warm de tortilla’s op in de magnetron (10 seconden per tortilla). Smeer elke tortilla in met één eetlepel van de dressing en beleg ze vervolgens met wat kipreepjes, enkele gemalen walnoten, sperziebonen, witlof, sla en uiringen. Rol de tortilla op en serveer met de dressing.

Enjoy!

Reageer ook