Recept: Plaattaart met pompoen, walnoten en geitenkaas

Jums, dit is echt een heerlijke en makkelijke maaltijd. Een plaattaart zit een beetje tussen quiche en pizza in en dat maakt het voor bijna iedereen super aantrekkelijk. Ik maak hem graag met spinazie en feta, maar ook deze variant met pompoen maak ik graag. Hier het recept!

Ingrediënten (4 personen) 

6 plakken bladerdeeg (ontdooid)
1 kleine pompoen
1 rode ui (in dunne, halve ringentjes)
100 gram geitenkaas
1 teen knoflook (fijngesneden)
1 takje tijm
50 gram walnoten
Peper en zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de bakplaat bedekt met bakpapier klaar op het aanrecht.
  1. Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes. Bak de pompoen 5 minuten om hem alvast wat voor de garen. Roer hier de knoflook en blaadjes van het takje tijm doorheen.
  1. Leg de bladerdeegplakken tegen elkaar aan op de bakplaat. De vellen moeten elkaar een halve centimeter overlappen.
  1. Verdeel de pompoen over het bladerdeeg. Strooi hier peper er zout overheen.
  1. Verdeel de uien over de pompoen. Brokkel hier ook de geitenkaas en walnoten overheen.
  1. Zet de plaattaart 20 – 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk! Hebben jullie de taart niet helemaal op? Je kan de restjes de volgende dag mee naar werk nemen of bij de kids in de broodtrommel stoppen. Ook koud is de plaattaart heel erg lekker!

plaattaart met pompoen 2


Reageer ook