Recept: Pizza met pecorino, bosui en ei

Wij kwamen dit super originele pizza recept tegen bij A Couple Cooks en dachten dat jullie dit ook wel lekker zouden vinden. Wij hadden het nog nooit gezien: een ei op een pizza. Sonja en Alex (de mensen achter A Couple Cooks) zagen het voor het eerst in Rome toen ze daar in 2007 op huwelijksreis waren. Ze besloten het na te maken en er een eigen versie van te maken: pizza met pecorino, bosui en ei.

Ingrediënten (1 pizza)

  • 4 bosuien
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • 50 gram pecorino romano, geraspt
  • 2 eieren
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiden

1. Leg een pizzasteen steen in de oven en verwarm de oven voor op 250 graden.

2. Pak de bosui, en snijd de groene uiteinden er vanaf. Dit groene gedeelte gebruik je. Neem een bakpan, verwarm hem op medium hoogte en bak de bosui in een halve eetlepel olijfolie. Bak de ui voor 1 minuut en zet opzij.

3. Leg het pizzadeeg op een stuk ovenpapier. Haal vervolgens de pizzasteen uit de oven en leg de pizza erop.

4. Beleg de pizza nu snel met toppings. Strijk wat olijfolie over het deeg en besprenkel met zout. Doe hier nu de mozzarella en pecorino romano op. Leg de bosui hier bovenop. Tot slot breek je voorzichtig de eieren en leg je ze op de pizza. Besprekel met een beetje zout.

5. Bak de pizza in ongeveer 7 minuten gaar.

Enjoy!

Pizza met pecorino, bosui en ei

foto’s: a couple cooks


Reageer ook