Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Thaise inktvis met knoflook en gember

Inktvis is iets wat de meeste mensen vooral kennen van de calamaris. Super lekker, die gefrituurde inktvisringen, maar niet echt gezond. Sarah maakte voor ons een heel gezond en lekker recept met inktvis, echt iets om eens te proberen. Benieuwd hoe je dit maakt? Hier vind je het recept voor Thaise inktvis met knoflook en gember!

Ingrediënten (2 á 3 personen)

  • 2 medium schoongemaakte inktvissen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 100 taugé
  • 100 gram broccoli in kleine roosje
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 3 lente-uitjes
  • Sap van 1 limoen

Voor de garnering: 

  • Bosje koriander
  • 1 sjalotje in dunne plakken
  • 1 rode peper

Thaise inktvis met knoflook 2

Bereiden
Ongeveer 25 minuten

1. Spoel de inktvissen uit en snijd ze open. Check of het velletje er nog op zit. Zo niet, haal deze dan weg.

2. Snijd de inktvis schuin in het vlees en vervolgens ook overdwars (let op dat je inktvis niet doorsnijdt). Snijd nu de inktvis in stukjes van ongeveer twee bij vijf centimeter. Doe de inktvis in een schaal en meng de geraspte gember en de geraspte knoflook erdoor.

3. Snijd de lente-uitjes in stukjes van 2,5 cm.

4. Maak de broccoli schoon en snij deze in kleine roosjes. Wok de broccoli in 2 minuten halfgaar op een hoog vuur. Voeg de inktvis aan de broccoli toe en roer de vissaus en de oestersaus erdoor. Op het moment dat de inktvis half gaar is voeg je de lente-uitjes toe aan de wokpan.

5. Doe de taugé in een zeef en giet hier heet water overheen (dit zorgt ervoor dat de taugé net gaar is en knapperig blijft).

6. Zet het vuur uit en voeg de taugé en limoensap toe aan de saus.

7. Verdeel het gerecht over 2 á 3 kommen en garneer ze met koriander, sjalot en fijne rode peper ringen.

Serveer de inktvis met pandan- of jasmijnrijst.

Enjoy!

Reageer ook