Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Super malse slowcooked spareribs

Voor dit gerecht heb je een lange adem nodig. 24 uur maar liefst… Ja, dat is heel erg lang, maar ik beloof dat het de lekkerste ribben zijn die je ooit hebt gegeten. Zelf maken wij ze ongeveer één keer per maand en dan gaan ze altijd allemaal op. Door de langzame bereiding krijg je super malse ribben die iedereen lekker vindt. Wij hebben hier zelfs een keer een vegetariër mee aan de ribben gekregen 😉 Natuurlijk is dat niks om trots op te zijn, maar het toont wel hoe onweerstaanbaar goed ze zijn. 

Recept: Super malse slowcooked spareribs 

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 kilo spareribs
  • 1 flesje ketjap manis
  • 4 eetlepels cajun kruiden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 4 lente uitjes, in ringen

Nodig:

  • Sous-vide (of grote ovenbestendige schaal)
  • Barbecue (of oven met grillstand)
  • Vacumeerzakken (of stevige ziplock zakjes)
  • Vacumeer machine (als je vacumeerzakken gebruikt)

Bereiden

1. Ontvlies (indien nodig) de spareribs. Hoe je dat doet, zie je in deze video.

2. Mix de cajun kruiden, ketjap en knoflook in een bakje. Leg de spareribs in een ovenschaal en giet de saus hier overheen.

3. Verwarm de sous-vide 64 graden. Werk je met de oven? Verwarm deze dan ook voor op 64 graden en zet hier een grote bak water in. Deze bak moet ovenbestendig zijn en alle ribben moeten er helemaal in passen.

4. Doe de gemarineerde ribben in de vacumeerzakken en vacumeer ze. Heb jij ziplock zakjes? Snijd alle racks met ribben dan door de helft, zodat ze in de zakjes passen. Druk alle lucht eruit en sluit. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk lucht in de zakken zit. Schenk de overgebleven saus over in een bak. Bewaar deze in de ijskast.

5. Zodra de sous-vide (of de oven) een temperatuur van 64 graden heeft bereikt, leg je de gevacumeerde ribben in het water. Hier laat je ze 24 uur in liggen. Gebruik je de oven? Check dan regelmatig of de temperatuur nog goed is.

6. 24 uur later giet je de saus in een sauspan en laat deze langzaam inkoken. Dit doe je op een heel laag vuur en je roert het regelmatig door. Steek ondertussen ook de barbecue aan zodat hij goed heet kan worden.

7. Wanneer de barbecue bijna heet is, haal je de ribben uit de sous-vide of oven. Gebruik je geen barbecue, maar een oven? Zet deze dan nu op de hoogste grillstand.

8. Besmeer de spareribs met een kwastje met de helft van de ingekookte saus. De andere helft bewaar je.

9. Leg de ribben op de barbecue of onder de grill in de oven. Hier hebben ze maar heel even nodig, van binnen zijn ze immers al gaar. Het gaat vooral om die heerlijke barbecue/grill smaak. Blijf zowel bij de barbecue als bij de oven er goed bij, het gaat snel te hard! En na 24 uur wachten is het natuurlijk super balen als ze verbranden 😉

10. Haal de ribben van de barbecue of uit de oven en besmeer ze met de andere helft van de saus. Top af met de lente uitjes en het feest kan beginnen!

GENIETEN!

Reageer ook