Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Spinazie en artisjok dip met heel veel kaas (echt heel veel!)

Kaas! Als echte Hollandse dame, kan ik daar geen genoeg van krijgen. Toch probeer ik het eten ervan tot een minimum te beperken. Wie mij een beetje kent weet dat ik al een tijd op mijn inname van dierlijke producten probeer te letten. Toch is het niet zo dat ik het helemaal niet meer eet. En als ik het eet, dan geniet ik er met volle teugen van. Zo ook van dit heerlijke recept! Spinazie en artisjok dip is iets wat ik tien jaar geleden voor het eerst at in de Verenigde Staten en waar ik sindsdien helemaal gek op ben. Wij hopen jij ook!

Recept: Spinazie en artisjok dip met heel veel kaas

Ingrediënten 

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 300 gram spinazie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 200 gram artisjok uit blik, in kleine stukjes gesneden
  • 1 bol mozzarella, in stukken gescheurd
  • 200 gram Mon Chou, in blokjes
  • 125 gram sour cream
  • 40 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper en zout
  • Flinke scheut olijfolie
  • Iets om mee te dippen, zoals stokbrood of nacho’s

Bereiden

1. Verwarm grillstand van de oven voor op de hoogste stand.

2. Neem een bakpan en verhit deze op een medium vuur. Doe de olijfolie in de pan en voeg direct de knoflook toe. Fruit de knoflook licht aan.

3. Zodra je de knoflook begin te ruiken, voeg je een hand spinazie toe. Zodra de eerste hand begint te slinken, voeg je de tweede hand toe. Ga zo door totdat alle spinazie op is.

4. Voeg ook de artisjok toe en bank mee. Breng op smaak met de chilivlokken,  wat peper en een klein beetje zout.

5. Roer de blokjes Mon Chou door de groenten heen. Blijf roeren tot het helemaal is gesmolten. Roer er nu ook de mozzarella doorheen. Ga verder met de sour cream en de Parmezaanse kaas.

6. Als alle kaas is gesmolten en het mengsel één geheel is geworden, schep je het in een ovenschaal met een dikke bodem. Zet de schaal een paar minuten onder de grill. Blijf er goed bij, want het kan hard gaan!

7. Haal de dip uit de oven zodra de bovenkant flink begint te borrelen en licht verkleurt.

8. Serveer de spinazie en artisjok dip met brood, chips of iets anders lekkers wat jij er graag in zou willen dippen!

Bekijk de video tutorial

Dit recept is afkomstig van het YouTube kanaal van de New York Times. Wil je stap voor stap zien hoe je dit bereidt? Bekijk dan de onderstaande video!


Reageer ook