Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Geroosterde aubergine met knoflookyoghurt en granaatappel

Een grote foodtrend die we in 2017 zeker gaan zien, is het centraalzetten van groente. Vlees is lekker, maar zeker niet meer hip. Het is niet al te goed voor de gezondheid en al helemaal niet voor het milieu. Iets minder vaak vlees eten: helemaal niks mis mee! Zorg ervoor dat je groentegerechten zó goed zijn, dat niemand het vlees mist. Deze geroosterde aubergine met knoflookyoghurt en granaatappel is zo’n gerecht!

Recept: Geroosterde aubergine met knoflookyoghurt en granaatappel

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 aubergines, over de lengte gehalveerd
  • 200 milliliter volle yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 granaatappel, pitten verwijderd
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 10 macadamia’s, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer het vruchtvlees van de aubergines elk met een theelepel olijfolie. Besprenkel met peper en zout. Wikkel ze in, in een dunne laag aluminiumfolie. Leg ze 45 minuten in de oven.

2. Maak ondertussen de knoflookyoghurt door de geperste knoflook door de yoghurt. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer goed door.

3. Als de aubergines 40 minuten in de oven zitten, verwarm je een grill pan of grill plaat op de hoogste stand. Haal de aubergines uit de oven en controleer of ze gaar zijn. Is hij niet gaar? Doe hem dan nog wat langer in de oven. Haal ze daarna uit het folie en grill ze allemaal 3 minuten op de kant van het vruchtvlees.

4. Besprenkel de aubergines met nog wat olijfolie. Schep op elke aubergine een flinke eetlepel knoflookyoghurt en een eetlepel granaatappelpitten. Garneer met koriander en de fijngehakte macadamia.

Zo, een super smaakvol en gezond groentegerecht! Hopelijk kunnen jullie er net zo van genieten als wij. Heb jij een andere variant op dit recept? Leuk! Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. We zijn altijd erg benieuwd naar jullie reacties en suggesties. Liever niet onder het artikel reageren? Het kan ook via onze Facebookpagina!

Reageer ook