Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Pizza pepperoni ovenschotel

Onze kinderen zouden elke dag wel pizza kunnen eten. Buiten het feit dat pizza nou niet bepaald gezond is, is het ook gewoon niet leuk om iedere dag pizza te eten. Wij maken dus geregeld variaties op pizza of dingen met pizza-smaak om iedereen tevreden te houden. Een beetje Italiaan zou zich omdraaien in zijn graf, maar dit recept voor een pizza pepperoni ovenschotel doet het hier dus onwijs goed! Serveer hem met een grote salade of gegrilde groenten. Heerlijk en gegarandeerd een succes!

Recept: Pizza pepperoni ovenschotel

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram cavatappi (of een andere pasta soort)
  • 150 gram pepperoni plakjes
  • 500 milliliter passata
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 150 gram geraspte kaas voor pizza
  • 1 handje fijngesneden basilicum

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Kook de pasta al dente, zoals aangegeven op de verpakking

3. Zet een sauspan op laag vuur en schenk er een beetje olijfolie in. Fruit de knoflook en de rode peper zachtjes aan tot hij begint te geuren. Voeg dan de passata en de Italiaanse kruiden toe. Laat dit op een laag vuur pruttelen totdat ook de pasta klaar is.

4. Voeg de helft van de pepperoni toe aan de saus. Giet de pasta af en doe deze in de pas met saus, roer goed door zodat alles saus gelijkmatig over de pasta is verdeeld.

5. Neem een grote ovenschaal en schep hier de pasta in. Beleg de ovenschotel met de andere helft van de plakjes pepperoni en stooi de kaas hier overheen.

6. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten.

7. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met de basilicum.

Serveer de ovenschotel met een frisse salade of wat rauwkost.

Enjoy!


Reageer ook