Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Platbrood met kalkoenshoarma, Turkse groene pepers, ijsbergsla en aïoli

Na een avondje stappen vind ik niets lekkerder dan een vette bek halen. Helaas is het momenteel niet mogelijk om een avond op pad te gaan, maar dat betekent niet dat ik nooit zin heb ik een lekkere vette hap. Heerlijk vind ik dan ook dit recept voor platbrood met kalkoenshoarma, Turkse groene pepers, ijsbergsla en aïoli van HelloFresh. Wij maken thuis gebruik van de boxen van de maaltijdbox-service, maar je kunt de ingrediënten natuurlijk ook gewoon zelf kopen. Aanradertje hoor!

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 Turkse groene pepers
  • 2 rode uien
  • 500 gram kalkoenshoarma
  • 1/2 ijsbergsla
  • 200 gram aïoli
  • 2 rode paprika’s
  • 8 platbroden
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels wittewijnazijn
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden

1.Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene pepers en van de rode paprika. Snijd beide in kleine blokjes en snipper de rode ui.

2. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Turkse groene peper, de paprika en de rode ui 3 minuten. Voeg de kalkoenshoarma en de overige roomboter toe aan de hapjespan en bak samen nog 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes en meng in een kom met de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout. Verdeel de ijsbergsla over de platbroden en schep de shoarma en groenten erop. Garneer met de aïoli en rol de tortilla’s op.

En genieten maar! 


Reageer ook