Recept: Pittige Thaise Tom Kha Kai
Eén van mijn favoriete vakantielanden is Thailand. De mensen zijn er vriendelijk, de natuur is prachtig, je hebt er heerlijke stranden, mega grote steden én natuurlijk het waanzinnig goede eten. Wij zouden graag volgend jaar met het hele gezin een mooie rondreis maken, maar het is natuurlijk afwachten wat de plannen van Covid-19 zijn. Voor nu zitten we dus even vast aan Thailand at home. Oftewel: thuis lekker Thais koken. Ook geen straf!
Recept: Pittige Thaise Tom Kha Kai
Vandaag maken we een van mijn lievelings gerechten uit Thailand, een pittige Tom Kha Kai. Tom betekent soep, Kha betekent Galangawortel en Kai betekent kip. Dit zijn ook direct drie van de vier belangrijkste ingrediënten. Het vierde belangrijke ingrediënt is kokosmelk, wat de soep een heerlijke romige smaak geeft. Al met al een onweerstaanbaar soepje!
Lees ook: Vijf redenen waarom het goed is om tamme kastanjes te eten
Ingrediënten (4 personen)
- 3 stengels citroengras, in dunne ringetjes
- Galangawortel ter grote van je duim, in dunne plakjes
- 10 champignons, in kwarten gesneden
- 800 milliliter kokosmelk
- 500 gram kippendijen, in kleine stukjes
- 2 kaffir limoenblaadjes, langs de kern gescheurd
- 1 limoen, uitgeperst
- 2 eetlepels vissaus
- 1 rode peper, fijn gesneden
- 1 hand koriander, fijngehakt
Probeer ook: Klassieke Zwitserse kaasfondue
Bereiden
1. Doe de kokosmelk in een pan en verhit dit op een medium hoog vuur. Voeg hier direct het citroengras en de ganlagawortel aan toe. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
2. Voeg nu ook de kip toe. Laat deze op een laag vuur meekoken. Voeg na 7 minuten ook de champinons, vissaus en de keffir limoenblaadjes toe. Laat dit twee minuten meekoken.
3. Verdeel de soep over vier kommen. Besprenkel met limoensap en garneer de soep met de rode peper en koriander.
Enjoy!